Esin Gençel- Ege Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası EgeArt Sanat Günleri'ne sayılı günler kaldı. 9-25 Aralık tarihleri arasında İzmir'in 20 farklı noktasında düzenlenecek olan etkinliklerle sanatı insanların ayağına götürecekleri söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Uluslararası Egeart Sanat günleri hep İzmir halkı, hemde İzmir'i EXPO 2020 adaylığı için atılan büyük bir adım. Bu tür etkinliklerle sanatı insanların ayağına götüreceğiz. Gençlere Yarışmalar ve sergiler ile fırsatlar tanıyarak onların sanatsal gelişimlerini katkı sağlayacağız. Biz İzmir'de Uluslararası Egeart Sanat Günleri ile Türkiye'nin ve İzmir'in sanat tarihini göstereceğiz" dedi.

"Sanatta kalite" anlayışı ile bu yıl 9-25 Aralık tarihleri arasında İzmir'in 19 farklı noktasında düzenlenecek olan etkinliklerle İzmir'in sanat yaşamını renklendirecek olan 4. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında kente 500'ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçı gelecek. İzmir'in EXPO 2020 adaylığına destek olmayı amaçlayan Ege Üniversitesi, düzenlediği EgeArt sanat günleri ile bir yandan İzmirlileri görsel sanatların en güzel örnekleri ve sanatçıları ile buluşturmayı hedeflerken diğer yandan da İzmir'in uluslararası arenadaki tanınırlığının artırılmasını hedefliyor.

25 ülkeden 502 sanatçı


İlk kez düzenlendiği 2005 yılından bu yana Türkiye'nin ve İzmir'in en önemli sanat etkinliklerinden birisi olan EgeArt Sanat Günleri'ni geleneksel bir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ege Üniversitesi, bu yıl da birbirinden farklı, kaliteli ve alanında tanınmış sanatçıları ve eserlerini İzmirlilerle buluşturmak için hazırlıklarını tamamladı. Sanat günlerine Türkiye'nin yanı sıra 25 ülkeden 502 sanatçı katılıyor. EgeArt'ta toplam 2465 eser, İzmir'in farklı noktalarında bulunan kültür merkezlerinde ve sanat galerilerinde sergilenecek. Heykel, resim, seramik, fotoğraf, kartpostal, baskıresim alanında 22 serginin düzenleneceği Sanat Günleri kapsamında yer alan sahne performansları ve film gösterimleri de hem renkli hem de ayırt edici etkinlikler olarak yer alacak.

Ustalara vefa

EgeArt Sanat Günleri'nde, Türk resim sanatına yaptığı katkılar nedeniyle Prof. Dr. Turan Erol'a ve Türkiye'nin çağdaş sanat yaşamına sağladığı kurumsal katkılar nedeniyle Doğançay Müzesi'ne Onur Ödülü verilecek. Öte yandan "Şair-ressam; İlhan Berk", "Resim alanında gördüğünü değil, düşündüğünü resmeden sanatçı, Ferruh Başağa", "Modern seramiğin divası; Füreyya Koral" ve "Bir matematik dehası heykeltıraş, 'İlhan Koman', 'Usta'ya Saygı' başlıklı sunumlar ve eserleri aracılığıyla anılacak. Bu kapsamda İlhan Berk'in bazı özel eşyaları da AKM'de sergilenecek.