Minyatür sanatının önemli isimlerinden Arya Kamalı, Belediye Kültür Merkezi'nde 17 Aralık'a kadar sürecek bir sergi açtı. Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki minyatür sergisi açılışında, Arya Kamalı'nın onuruna bir kokteyl de verildi. Açılışa Torbalı ilçe Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanvekili Özgür E. Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.
Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, 30 yıllık çalışmalarını Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nde Torbalı ve ilçe dışından gelen ziyaretçilerle buluşturdu. Osmanlı tarihine olan sevgisini tuvale yansıtan sanatçının minyatür eserleri büyük beğeni topladı.

'Minyatür bir dildir'

İran kökenli Arya Kamalı, kendi ekolünü yarattığı ve minyatür sanatına alışılmışın dışında bir yorum getirdiğini ifade ederek, "Üniversiteyi İzmir'de, gıda mühendisliği bölümünde okudum. Ama işim hep minyatür oldu. Minyatür, bir dildir, bir anlatım şeklidir. Minyatürle sadece geçmişi değil bugünü ve yarını da anlatırsınız" dedi. Çok sık sergi açmak yerine az ve özel sergiler gerçekleştirmeyi tercih eden minyatür sanatçısı, çalışmalarının çoğunda İzmir'i anlattığını belirtti.

Minyatürlerle Osmanlı dönemi yolculuğu yaşamak ve sanatçının farklı çalışmalarını görmek isteyenler için 'Torbalı' sergisi Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nde 17 Aralık tarihine kadar açık olacak. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda eseri ve sergisi bulunan minyatür sanatçısı Arya Kamalı, uluslararası birçok ödülünde sahibi.