Festivalin onur konuğu Fatma Girik ve sinema sanatçılarına yoğun ilgi gösteren Datçalılar, amfi tiyatroda izdiham yaşanmasına neden oldu. Sinema sanatçısı Perihan Savaş’ın sunduğu gala gecesine Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan ve Muğla Milletvekili Prof Dr Nurettin Demir katıldı.

Festivalin onur konuğu Fatma Girik, aldığı altın badem onur ödülünün ardından yaptığı konuşmada; “Sinema sanatına 53 senesini vermiş bir sanatçı olarak tabi ki bu beni onurlandırdığı kadar kendimle gurur duyuyorum. Bu ödül, sinema filmlerinden aldığımız ödüle benzemiyor bu Sinema ödülleri başka bir şey, bu onur ödülü başka bir şey benim için.. Yani mesleği çok iyi icra etmişsin, çok iyi yapmışsın ve o mesleğini iyi yaptığın için de sana bu ödülü veriyorlar, o zaman çok mutlu oluyorsun aldığın ödülü götürüp evinin en iyi köşesine koyuyorsun sonra yeniden düşünmeye başlıyorsun nasıl daha iyi bir film yaparımda yine bir ödül alırım diye tabi. Çok başka bir şey, bunu yaşamak lazım. Öyle sözle, lafla olmuyor. Aşk gibi, yaşamak lazım” dedi.

İlk kez “Altın Badem” onur ödülünü alan Fatma Girik, “68 yaşındayım, artık sinemada yokum” diye konuştu. Girik, kendisinin de rol aldığı film afişleri sergisini gezerken, ‘Yılanların Öcü’ filminin afişi önünde durdu ve filmin çekilişi sırasında ağzından fırlayan altın kaplama dişin bir hayvan pisliği içine düştüğünü ve kaplama dişi oradan alarak, yıkayıp tekrar yerine taktığını ve rolüne devam ettiğini söyledi.
Datça Anfi tiyatrodaki gala gecesinde konuşan Belediye Başkanı Şener Tokcan da, 6. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’nin önümüzdeki yıllarda uluslar arası bir kimlik kazanması için çaba harcayacaklarını belirtti.

Gala gecesine katılan sanatçılardan Aytaç Arman, Menderes Samancılar ve dizi sanatçıları Fatma Girik’in değişik yönlerine ve O’nun sinema aşkını anlattılar. Datça Amfi Tiyatrodaki gala gecesi ödül töreninin ardından gösterilen ve Fatma Girik’in de rol aldığı “Ağrı Dağı Efsanesi” filminin gösterimi ile son buldu.