Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesisleri Tarihi Tonoz'da düzenlenen törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Sayman Üye Sadık Pala, Yönetim Kurulu Üyeleri 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila ve Hatice Bülbül, önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, BERKSAV Başkanı Muammer Esen, Bergama'yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Yüksel Altuğ, Süter Ailesi ve gazeteciler katıldı.

Ödül töreninde konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu Şakir Süter'in gazetecilik mesleğine çok emek vermiş güçlü bir kalem olduğunu söyledi. Bu tür yarışmaların gazeteciliği teşvik ettiğine de inandığını ifade eden Koştu, "Gazetecilik zor bir meslek. Her ülkeye göre zorlukları var. Bu zorluklara göğüs geren tüm basın mensuplarına kolaylıklar diliyorum. Kazanan gazeteci arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum. " diye konuştu.

Gazetecilik yapmak yürek işi

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, "Bergama'da bir kez daha buluşmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. Şakir Süter'in hayat hikayesi anlatılırken benim gözümde en öne çıkan yanı gazeteciliğinin yanında mesleki örgütçülüğü oldu. Gerçekten çok önemli. Çünkü 70'li yıllardan bu yana bu ülkede çok karanlık ve zorlu günler yaşayan mesleğimiz ve sektörümüz artık daha da karanlık ve kaygılı bir iklim içerisinde. Demokrasinin güzelliklerinin sürdüğü tüm ülkelerde gazetecilik yapmak çok kolaydır. Ama demokrasilerden yoksun ülkelerde gazeteciliği yapmak gerçekten yürek isteyen bir şeydir. Ve bizim her devrin gazetecisi değil her devirde gazeteci olan meslektaşlarımıza ve büyüklerimize ihtiyacımız var. Şakir Süter'de onlardan biriydi ki tüm Bergama'yı bu törende kurumları ile bir araya getirdi. Görebilseydi eminim ki özellikle genç gazetecilerin çalışmalarıyla gurur duyardı. Değerli Gazeteci büyüğümüz Vecdi Altay'ın bu yarışmada büyük emeği var. Onu bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Umuyorum ki uzun yıllar bu yarışma devam edecek" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gazetecilere ödülleri takdim edildi.

Ödül kazanan gazeteciler

Haber Dalı: Sultan Gümüş - İLKSES Gazetesi - Yaralarını eğitimle sardı: Öğretmen Benisa
İnceleme- Araştırma Dalı: Fadime Altanhan- Yenigün Gazetesi - İzmir'in kaybolan değerleri
Röportaj Dalı: Sinan Keskin - 9 Eylül Gazetesi - Parşömene hayat verdiler
Fotoğraf Dalı: Süleyman Gülen - EGELIFE - Her zaman başımızın üstünde taşırız
Vecdi Altay Özel Ödülü: Mehmet Emin Al - Yenigün Gazetesi - Ata'nın mirası depoda kaldı
Bergama Belediyesi Özel Ödülü: Yusuf Şahbaz - Anadolu Ajansı - Türkiye'nin kolezyumu güneşi görecek
BERKSAV Osman Bayatlı Özel Ödülü : Gamze Geçer - Haber Ekspres - Bergama'nın ilk kadın taksicisi
Bergama'yı Sevenler Turizm Derneği Ahmet Eroğlu Özel Ödülü: Gökçe Adar - 9 Eylül Gazetesi - İlacı halk müziği oldu
Bergama Ticaret Odası Ekonomi Özel Ödülü: Duygu Göksu - Ticaret Gazetesi - Sinalko'dan bugüne; gazozun popülaritesi artıyor