İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yılının üçüncü konserini bugün gerçekleştirecek. Saat 20.30'da, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki etkinlikte, orkestra'yı Roma Santa Cecilia Konservatuvarı'nın piyano, kompozisyon, koro ve orkestra yönetimi bölümleri mezunu İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetecek. Solist Ayşegül Kirmanoğlu (klarnet) ve Michel Lethiec (klarnet) sanatseverlere müzimle dolu bir gece yaşatacak.

İstanbul'da doğan Kirmanoğlu, 1974'te Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. İlk çalışmalarına Tülay Orser ile başladı ve Ahmet Ermakastar ile devam etti. 1983'te burslu olarak "Aberdeen Müzik Festivali"ne katıldı ve 1985 yılında Fransız hükümetinden aldığı bursla Nantes Konservatuarı'na girdi. Bu okulu birincilikle bitiren Kirmanoğlu, Mehmet Ermakastar, Alain Boeglin,Guy Dangain ve Guy Deplus ile çalışma imkanı buldu. Aynı yıl Paris'te Leopold Bellan yarışmasında birincilik ödülü aldı. Copland, Finzi ve Stanford gibi bestecilerin klarnet konçertolarının Türkiye'deki ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi.  Kirmanoğlu, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Klarnet grup şefi ve Saim Akçıl'ın kurduğu Tefken Filarmoni Orkestrası'nın solo klarnetçisidir.

Lethiec, birçok orkestrada solistlik, oda müziği performanslarında resitalistlik yapmıştır. Hocalığının yanı sıra repertuvar araştırmacılığı ile de tanınır. Fransız sanatçı, enstrüman ve oda müziği dallarında birincilik ödülleri aldığı Paris Konservatuvarı'nda eğitimini tamamladıktan sonra Belgrad'ta Uluslararası Interpretation ödülünü aldı. 1980'deki Carnegie Hall performansından sonra Avrupa, Amerika, Orta ve Uzakdoğu'yu kapsayan turneleri başladı. Sanatçının 20'den fazla solo ve oda müziği kaydı bulunmakta ve Pablo Casals Festivali'nin artistik direktörlüğünü yapmaktadır.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konserinde "Krystof Maratka-Luminarium klarnet ve orkestra için konçerto", "George Gershwin-Porgy and Bess klarinet ve orkestra için düzenleme", "Mendelssohn-klarinet ve orkestra için konzertstück No. 1-2", ve "Robert Schumann-Senfoni No. 2 do majör Op. 61" eserleri seslendirilecek.