Çanakkale şiirlerini seslendiren Yunus Yeşilöz, savaş dönemine ait hikayelerden derlediği muhteşem sunumuyla katılımcılara Çanakkale ruhunu bir kez daha hissettirdi.

Yeşilöz, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Yahya Kemal Beyatlı gibi efsane şairlerin eserlerini de kendine has üslubuyla seslendirdi. Aliağalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dinletide, çoğu katılımcının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ında katılımcıları arasında bulunduğu şiir dinletisinde 'Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı', 'Hey Onbeşli Onbeşli' gibi türküler de sunuldu. Sinevizyon eşliğinde sunulan Çanakkale türkülerinin hikayelerini de aktaran Yeşilöz, Tokat yöresine ait olan 'Hey Onbeşli' türküsünün bir oyun havası olmadığını belirterek, türkünün savaş döneminde nişanlısı Hüseyin'i cepheye gönderen Hediye isimli bir kızın hüzünlü aşkını anlatan bir ağıt olduğunu belirtti.

Altın harflerle yazılmız destanımız

Çanakkale zaferinin ruhuna, anlam ve önemine vurgu yapan şiirleriyle dinleyenlerin yüreğine hitap eden Yunus Yeşilöz, program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı olması bize ayrı bir heyecan yaşatıyor. Aslında 100. yılda Çanakkale Zaferi'nin daha büyük bir ruhla kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Ancak her şeye rağmen Aliağa Belediyesi'nin Çanakkale Destanı konulu programında yer almaktan çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Çanakkale bizim altın harflerle yazılmış destanlarımızdan birisidir. Bu nedenle Aliağa'da böyle bir program yapmaktan büyük bir keyif aldım.