Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması unvanına sahip 20. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın 23 Haziran'daki büyük finalinde yarışacak 10 eser belirlendi.

Bu yıl 20. yaşını kutlayacak olan Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın ön jüri toplantısı, 30 Mayıs'ta İstanbul Taksim'deki Elite Worlds Hotel'de yapıldı. Başkanlığını Ali Rıza Türker'in üstlendiği jüride Aşkın Tuna, Cahit Berkay Feyyaz Kuruş, İzel Çeliköz, Kutlu Özmakinacı, Metin Özülkü, ve Sadun Ersönmez yer aldı.

Seçici Kurul ile birlikte iki günlük değerlendirmelerini sürdüren ön jüri, 215 katılımcı beste arasından 10 finalist, 2 yedek parça belirledi. Yarışma 23 Haziran'da Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu'nda yapılacak ve Kral TV tarafından naklen yayınlanacak.

20. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın büyük finalinde yer alacak finalist şarkılar ve sahipleri şöyle:

1- Hergün Ağlatacaksın, besteci: Ayhan Çakar, söz yazarı: Ayhan Çakar, yorumcu : Ayhan Çakar,
2- İzmir'de Sevgilim, Besteci: Erhan Doğan, Söz Yazarı: Erhan Doğan, yorumcu : Cihangir Moralı,
3- İstemedim, Besteci: Hakan Süersan, Söz Yazarı: Hakan Süersan, Yorumcu : Pınar Çubukçu,
4- Kahveli, Besteci: Mehmet Erdinç Erişmiş, Söz Yazarı: Mehmet Erdinç Erişmiş, Yorumcu : Mehmet Erdinç Erişmiş,
5- Sonuna Kadar, Besteci: Muhammet Orhan Erol, Söz Yazarı: Muhammet Orhan Erol, Yorumcu : Muhammet Orhan Erol-Gülçin Erol Tuncer,
6- Günah, Besteci: Mustafa Ak, Söz Yazarı: Mustafa Ak, Yorumcu: Mustafa Ak,
7- Siyah Gelinlik, Besteci: Nermin Kurban, Söz Yazarı: İkbal Bayram, Yorumcu : Nermin Kurban,
8- Delice, Besteci: Onur Yıldızdoğan, Söz Yazarı: Onur Yıldızdoğan, Yorumcu : Onur Yıldızdoğan,
9- Üstü Kalsın, Besteci: Selahattin Erhan, Söz Yazarı: Kaan Çoban, Yorumcu : Serda Özşahin,
10- İlk Aşk, Besteci: Tulon Kurter, Söz Yazarı: Tulon Kurter, Yorumcu : Taner Kotel,
Yedek: Bile Bile, Besteci: Özben Odabaşı, Söz Yazarı: Özben Odabaşı Yorumcu : Özben Odabaşı

Birinciye 20 bin lira ve Altın Güvercin

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, 20. Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Festivali'nin ismine yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için tüm hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Altungün, Müzik Yarışması öncesi 20-21 ve 22 Haziran tarihlerinde İsmail Cem Meydanı'nda gerçekleşecek meydan konserlerinde tam bir yıldızlar geçidi olacağını ve üç gün boyunca 6 ünlü sanatçının ücretsiz halk konserleri vereceğini söyledi.

Altın güvercin tanıtım kokteylinin 12 Haziran Salı günü İstanbul Kuruçeşme'deki Suada'da yapılacağını bildiren Altungün, "20. Altın Güvercin'in en görkemli şekilde yapılması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Meydan konserlerindeki yıldızlar geçinin ardından 23 Haziran gecesi büyük final gerçekleşecek. 10 finalistin yarışacağı büyük finalde birinciye altın güvercin ve 20 bin TL para ödülü, ikinciye gümüş güvercin ve 10 bin TL para ödülü, üçüncüye ise bronz güvercin ve 5 bin TL para ödülü vereceğiz." dedi.

20. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın açılışını Halit Kıvanç'ın sunacağını ifade eden Altungün, daha sonra gecenin sunuculuğunu İzel'in devralacağını ve şov bölümünde de sanatçının şarkılarını seslendireceğini sözlerine ekledi.