Sanatçılar Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü ve Müdürü Kenan Gökkaya ile birlikte ilk ziyaretini Narlıdere Sıdıka Akdemir Bilim Sanat Merkezi'nde müzik öğretmenlerinden Filiz Kırkar'a gerçekleştirdi. Müzik öğretmeni, sanatçılar arasında öğrencisini görünce gözyaşlarına hakim olamadı ve duygusal anlar yaşandı.
Orkestra, müzik öğretmeni Filiz Kırkar'ın şahsında bütün öğretmenler için W.A.Mozart'ın Küçük Bir Gece Müziği adlı eserinin yanı sıra ,Aşık Veysel'den Uzun İnce Bir Yoldayım Fikrimin İnce Gülü, Bülbülüm Altın Kafeste vb. eserleri seslendirdi. Ayrıca Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ müzik öğretmenine bir şiir kitabı armağan etti ve Ceyhun Atıf Kansu'nun Dünya'nın Bütün Çiçekleri adlı şiirini okudu.
İkinci ziyaret Aşık Veysel'in öğrencisi Hüseyin Temurer'e yapıldı
Sanatçılar ikinci ziyaretlerini Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Hüseyin Temurer'e evinde gerçekleştirdi. Emekli öğretmen Kaymakamı ve sanatçıları görünce duygulanarak, Aşık Veysel'den Kara Toprak ve Uzun İnce Bir Yoldayım türküyü kendisi söyleyerek, kendisinin müzik öğretmeninin Aşık Veysel olduğunu, bundan büyük gurur duyduğunu, bu ziyaretin hayatında kendisi için çok anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, sanatçılara ve Narlıdere Kaymakamına teşekkürlerini ifade etti.
Sanatçılar Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmeni Hüseyin Temurer'in anlattıklarından çok etkilendiklerini kendisine ifade ederek ve ellerini öperek öğretmenler gününü kutlayıp kendisine mini bir teşekkür konseri gerçekleştirdi.
Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü ve Müdürü Kenan Gökkaya, ''Anadolu Filarmoni Orkestrası sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile biri emekli olmak üzere iki öğretmenimizi evinde ziyaret ederek onların şahsında bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü müzik sanatı ile tebrik etmiş ve kutlamıştır. Bu anlamlı günde bütün öğretmenler adına bizi sıcacık evlerinde misafir eden iki öğretmenimizin de ellerinden öpüyor, teşekkür ediyoruz'' dedi.