Esin Gençel- Bonbonniere\Küçük Ev Anaokulu'nun 'Oyun ve Yaşam enstalasyon sergisi dün Arks Sanat Merkizi'nde açıldı. Minik öğrencilerin bir yıl boyunca eğlenerek öğrendikleri oyunlarla, nasıl öğrendikleri ve öğrenirken neler yaptıkları bu sergide paylaşıldı. Fark etmeden öğrenme tekniğiyle Fransızca-Türkçe dilde eğitim veren Alsancak'taki Küçük Anaokulu öğrencilerinin 2011-2012 öğretim yılında yaptıkları çalışmalar ve bunları yaptıkları çalışmalar ve bunları yaptıkları sırada çekilmiş fotoğrafları bir sergi ile velilere sunuldu.

Öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen sergi açılışında konuşan Bonbonniere\Küçük Ev Anaokulu kurucusu Gülbeniz Arkas, sergi nakkında bilgi verdi. Arkas, "sergide öğrencilerimizin bir yıl boyunca neler yaptıklarını ve öğrendiklerini enstalasyon yöntemiyle paylışmak istedik. Burada, yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz bir eğitim-öğretim geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimize, matematiğin günlük hayatımızdaki önemini ve kullanımını farkettirmek istedik ve onları sayı avına çıkardık. Telefonlar, plakalar, apartman numaralarında yakaladıkları sayıları tanıdık, sıralamasını öğrendiler, sayı zarlarıyla oynadılar, parça-bütün ilişkisini kavradılar" dedi.

Eğitim proğramını destekleyici sanat çalışmalarıda yaptıklarını belirten Arkas, "Albers, Klee, Klimt ve Dubuffet'in yatay ve dikey çizgilerden oluşan eserlerini incilediler. Böylelikle farklı ressamları tanıdılar, böylece öğrenciler öğrendikleri kavramları pekiştirdiler ve yaratıcılıklarını kullanarak kendi eserlerini oluşturdular. Yeni sanat eğitimi ve yaratıcı drama programları ile bağlantılı olarak Arkas Sanat Merkezi'ni ziyaret ettiler" diye konuştu.