Oscar'ın habercisi sayılan Altın Küre ödüllerinin 69'uncusu, Beverly Hills'de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu.

Bu sene 69'uncusu düzenlenen Altın Küre Ödülleri'ne Türkiye'den katılan aktris Meltem Cumbul, çocukluğundan beri Altın Küre'nin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi ve Atatürk'ün sözleri ile dünyaya barış mesajı verdi.

CNBC-e ve e2'den canlı olarak yayınlanan ödül töreni klasikleşen 'Kırmızı Halı' seremonisi ile başladı.

Geçen sene olduğu gibi yine usta komedyen Ricky Gervais'in sunduğu gecede The Descendants En İyi Film seçilirken bu filmdeki rolüyle George Clooney En İyi Erkek Oyuncu, Demir Leydi'deki rolüyle de Meryl Streep En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.Komedi- Müzikal dalında ise beklendiği gibi The Artist En İyi Film seçildi. Erkek Oyuncu ödülü de The Artist'teki rolüyle Jean Dujardin'in oldu. Komedi-Müzikal dalında En İyi Kadın Oyuncu ise My Week with Marilyn'deki rolüyle Michelle Williams seçildi.

TELEVİZYONUN KAZANANLARI

Altın Küre'de Drama dalında En İyi Dizi Homeland seçilirken, Claire Danes de bu dizideki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü eve götürdü. Kelsey Grammer ise Boss ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Müzikal -Komedi kategorisinde ise Modern Family ödülü kucaklayan yapım oldu. Bu kategorinin kazanan Oyuncuları ise Episodes ile Matt LeBlanc, Enlightened ile Laura Dern oldu.

Mini Dizi veya TV Filmi dalında Downton Abbey en iyi seçilirken, Kate Winslet Mildred Pierce'teki rolüyle bir kez daha En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

USTA OYUNCUYA BÜYÜK ÖDÜL

Gecenin en anlamlı ödüllerinden Cecil B. DeMille Ödülü ise usta Oyuncu Morgan Freeman'a verildi. Freeman'ın ödülünün sunumunu yaşayan en büyük Oyunculardan Sidney Poitier ve Helen Mirren yaptı.

ABD SORUYOR: KİM BU MELTEM CUMBUL

Altın Küre Ödüllerine Meltem Cumbul damgasını vurdu. Latife etmiyoruz. Sunuculardan biri olarak sahneye çıkan Meltem Cumbul'un kim olduğu Amerikan medyasında en önemli soru olarak tartışılyor.

Los Angeles Times gazetesinin Altın Küre gecesini değerlendirdiği haberinde, Meltem Cumbul'un sahneye çıkışını "Turkish delight" (Türk Lokumu) ara başlığı ile "Gece pek az kişinin adını duyduğu Türk aktris Meltem Cumbul'un sahneye çıkmasıyla tuhaf bir viraj aldı. Cumbul, Türkiye'de pek çok filmde rol aldı ve reyting rekortmeni Yılan Hikayesi adlı diziyle tanınıyor. Yine de Altın Küre'de ne işi olduğunu pek anlayamadık ama en azından artık kim olduğu biliyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Cumbul'un "En İyi Yabancı Film" ödülünü takdim etmesi bekleniyordu. Ancak Madonna'nın W.E. filminin "En İyi Orijinal Film Şarkısı" ödülünü almasının ardından Cumbul sahneye geldi. Cumbul sahneden Atatürk'ün sözleriyle dünyaya barış mesajı verdi ve "Altın Küre Ödülleri şu anda 199 ülkede izleniyor ve benim ülkem Türkiye de buna dahil. Ben bu töreni izleyerek büyüdüm. ve benim için bugün burada olmak büyük bir şeref. Yurtta Barış, cihanda barış" dedi.