Roberto White sözsüz gösterisinde gündelik yaşamda çevremizde görmeye alışık olduğumuz ve çoğu zaman da hiç farkına varmadığımız balon, pinpon topu, plastik poşet gibi sıradan objelerle düş dünyasında gezinti yaptırdı.  Sanatçının ellerinde yeniden şekillenen objeler olağanüstü karakterlere dönüşerek izleyenleri farklı düşünmeye yönlendirdi. Kuklacısının elinden yeni şekillere bürünen yaratıklar, birbirinden bağımsız, eğlenceli ve şiirsel öykülerde izleyicilerin karşısına çıktı.

Uluslararası sanatçıları izleme imkanı bulan izleyiciler organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Karşıyaka belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür etti.

"Uluslararası Kukla Günleri"nin Karşıyaka'da bir sonraki gösterisi de; 16 Mart 2013 Cumartesi günü saat 20.30'da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde gerçekleşecek. Gösteri de Brezilya'dan gelen Opera La Mala sahne alacak. 

Bulgaristan'dan gelen State Puppet Theatre Burgaz, State Puppat Theatre Plovdiv ve Theatre Trio grupları ise 19-21-22 Mart Tarihlerinde Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde sahne alacak.  Kukla gösterilerinin ücretsiz davetiyeleri oyunun gerçekleştirileceği salondan temin edilebilecek.