EÇEV yararına gösterimi yapılan film, derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikayesini konu alıyor. Konu ile ilgili görselleri ve bülteni ekte paylaşıyorum. Değerlendirmeniz ricasıyla...

"Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filminin ilk galası EÇEV için İzmir'de


Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), 61. Berlin Film Festivali'nin katılımcılarından "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filmini 12 Nisan'da Cinebonus YKM'de yapılacak Türkiye galası ile ilk kez İzmirlilerle buluşturacak. EÇEV yararına gösterimi yapılan film, derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikayesini konu alıyor.


Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın her yıl vazgeçilmezi olan film galasında bu yıl festivallerin gözdesi olan bir film yer alıyor. Tiyatro ve dizilerden tanıdığımız başarılı oyuncuların rol aldığı "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filminin başrollerini İlker Aksum, Fatih Al ve Güneş Sayın paylaşıyor. Taner Birsel, Baki Davrak ve Mehmet Ali Nuroğlu'nun da yer aldığı film, derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikayesini konu alıyor.

Filmin yönetmeni Seyfi Teoman ve oyuncularının da katılacağı gala, Cinebonus YKM sinemasında 12 Nisan saat 21.00'da başlayacak kokteyl ve ardından 21.30'daki film gösterimiyle gerçekleşecek. Çekimleri Ankara'da yapılan film, Bulut Film'in yapımcılığında Türkiye-Almanya-Hollanda ortak yapımı olarak çekildi. Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapım desteğiyle ve TRT'nin ortaklığıyla gerçekleştirilen film Avrupa Konseyi Film Fonu Eurimages'ın da desteğini aldı.

"Tatil Kitabı" adlı ilk filmiyle yurtiçi ve yurtdışındaki festivallerde önemli başarılar elde eden yönetmen Seyfi Teoman, "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filmi ile de birçok festivalden davet aldı. 61. Berlin Film Festivali'ne ve 16. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali'ne katılan film, 30. İstanbul Film Festivali'nin "Uluslararası Yarışma" bölümünde de Altın Lale için, sanat ve sanatçı temasını işleyen ve edebiyat uyarlaması olan 12 adaydan birisi.