Ege Üniversitesi Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği eserler ilgiyle dinlendi. Konserin sonunda koro üyeleri ve dinleyiciler Türk Bayraklarıyla 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.

Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 76’ıncı yılında, ‘Atataürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi. Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun sahne aldığı Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’ni dolduran İzmirliler Atatürk’ü onun sevdiği şarkılarla andı. Şef Sami Büyüköztekir yönetimindeki Koro, konsere “Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım” şarkısı ile başlayıp 10. Yıl Marşı ile final yaptı. Toplam 17 eserin seslendirildiği konserde koronun yanında solo performanslar da büyük beğeni topladı.

Konserin sonunda sahneye çıkarak koro üyelerine teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Koro üyelerimiz Büyük Atatürkümüze yakışır bir konser veriler. Tüm koro üyelerine teşekkür ediyorum. Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık olmak, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. İzmirliler olarak Bornovalılar olarak her zaman onun izinde yürümeye devam edeceğiz. Ulu Önderimizi özlem, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı da bir konuşma yaparak, Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Atatürk’ün sevdiği şarkıları başarıyla seslendirdiğini söyledi. Prof. Dr. Kirazlı, “Bütün koro üyelerimize teşekkür ediyorum. Bornova Belediyesi ile işbirliği yapmaktan her zaman büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.