Esin Gençel- İzmir Sineması'nın en kalabalık gecesini yaşadığı Entelköy Efeköy'e Karşı film galasına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, birçok sanatçı ve sanatsever katıldı. Film gösteriminden önce sahneye çıkan sanatçılar İzmir'de bulunmanın ve galayı burada gerçekleştirmenin mutluluğunu seyircilerle paylaştılar. "Bu film İzmir'in filmidir" diye konuşan yönetmen Yüksel Aksu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın babası, tiyatro sanatçısı Fikret Tartan'ın öğrencisi olduğunu belirtti ve "Sinemacı olmaya karar verdiğim salonda filmimizin galasını gerçekleştiriyoruz. Bundan kıvanç duyuyorum. Salonda üniversiteden hocalarımı görüyorum ki bu filmin mimarı onlardır. Başından beri desteğini esirgemeyen, bakan kimliği, belediye başkanlığının ötesinde bizim ağabeyimiz olan Dr. Hakan Tartan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Filmin merkezi 'Çevre'


Konak Belediyesi'nin katkılarıyla İzmir galası gerçekleştirilen yönetmen Yüksel Aksu'nun 'Entelköy Efeköy'e Karşı' filminin oyuncuları Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde sinemaseverlerle söyleşi için biraraya geldi.

Söyleşiye 'Dondurmam Gaymak' filminin yönetmenliğini de yapan Yüksel Aksu'nun yanı sıra rol alan sanatçılardan, Erkut Ertürk, Hamit Demir, Ayşe Bosse, Ümit Olcay, Emin Gürsoy, Şahin Irmak ve yapımcı Taha Altaylı katıldı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan çevre konusunu farklı yönleriyle beyaz perdeye aktaran yönetmen Yüksel Aksu'yu kutladı. Başkan Tartan dünyadaki orman varlığının azalması nedeniyle Birleşmiş Milletler'in, 2011 yılını 'Dünya Orman Yılı' ilan ettiğini hatırlattı. Aksu'nun dünyayı bekleyen çevre felaketine karşı uyarı anlamı da taşıyan filminin mutlaka izlenmesi gerektiğini ifade eden Tartan, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) yayımladığı raporda, önümüzdeki yıllarda sel, kuraklık ve fırtınaların sayısında ve şiddetinde artış olacağının ortaya koyulduğunu söyledi.

İzmir'de çevre, doğa, hoşgörü, sevgi ve aşk konulu bir filmi İzmirlilerin beğenisine sunacaklarından dolayı mutlu olduklarını belirten yönetmen Yüksel Aksu, "İki üniversite terk ettim, bir üniversite bitirdim ama İzmir'den öğrendiğim şeyleri hiçbir yerde öğrenmedim. Biz bu hattan beslendik. Dordurmum Galmak ve  'Entelköy Efeköy'e Karşı' filmlerimde bu beslenmeden ortaya ürünlerdir. 'Entelköy Efeköy'e Karşı' filmi çevre meselesini merkezine almış bir film. Film, çevre konusunda iki zihniyetin çatışması sonucu, ortaya çıkan komik olayların yer aldığı hoşça vakit geçirebileceğiniz bir senaryodan oluşuyor. Filmimizi burada sanattan anlayan insanların takdirine sunmak bizim için çok önemli. Umarım beğenirsiniz ve bundan sonra da bizlere destek olursunuz" dedi.