Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan ve 10 yıldan bu yana  Marmaris’te yaşayan Gaye Türkel, ilçedeki otel, disko, bar, kafeterya, restoran, villa ve anaokulların ağırlıkta olduğu çok sayıda yerin duvarlarında yağlı boyayla resim yaptı. Soluk duvarları renklendirip çeşitli desenlerle hayat veren duvar ressamı Türkel, bu kez de sanatına dikkat çekmek bedenini boyadı. Kot pantolon ve bikini üstüyle birlikte vücudunu tuval olarak kullanan Türkel’i fotoğraf sanatçısı Ali Akcan fotoğrafladı. Türkel, çalıştığı ekipman ve eserlerinin önünde poz verdi.

BEĞENİ TOPLADI

Facebooktaki kişisel sayfasında paylaştığı fotoğrafların çok beğenildiğini belirten Türkel, şöyle dedi:

"Resim sanatına dikkat ve ilgi çekebilmek amacıyla, ruhumdaki renkleri bedenimde yansıtmak, daha somut bir kavramla anlatmak istedim. İhtiyacım olan tek şey; iyi bir fotoğrafçıydı. Bedenimi boyadım, Ali Akcan da fotoğrafladı. Fotoğraflarım Facebook'ta paylaştığım diğer tüm eserlerimden daha fazla beğeni topladı. Yüzlerce olumlu yorum aldım, çok mutlu oldum."

GENÇLERE TAVSİYE

Kendisi gibi duvar ressamı olmak isteyenlere tavsilerde bulunan Türkel, şunları söyledi:

"En önemli kural; resim yapmayı sevmek. Yetenek olmazsa olmaz gibi gözükse de iyi bir duvar ressamı olmak için yeterli değildir. Hünerinize güvenip 'Ben nasıl olsa iyi yapıyorum' derseniz başarılı olamayabilirsiniz. Bu sanata gerçekten çok vakit harcamak gerekiyor. Hüner; bazen insanın tembel olmasına neden olur. Amatör ruh ve heyecanını her zaman taşımak lazım ki, bu durum insanı daha heyecanlı ve başarılı yapar."

İLGİNÇ İSTEKLER


Boş olan tüm duvarları boyayabileceğini, zaman zaman ilginç zeminlere resim yapma teklifleri aldığını ifade eden Türkel, otellerin animasyon sahneleri, lobi, çocuk klüpleri, bar, restoran, disko, mağaza, villa, çocuk odaları ve anaokullarında çalışmaları olduğunu anlattı. Gaye Türkel, "Son dönemde mağazaların güneşliklerinin üzerine çalışmalar yaptım, bu da bizim trendimiz oldu. Zaman zaman çok ilginç işler de geliyor. Mesela çok yakında bir arkadaşımız gitarlarının üzerine resim çalışması istedi. Birisi otomobilinin üzerine resim yapmamı, bir başkası mobilyasının üzerine resim istedi, Yani anlayacağınız dipsiz bir kuyu gibi. Bu derin kuyu değişik işlerle bana heyecan veriyor" dedi.