İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü ve gelenekselleşen, “Yeniden Sinematek” etkinliklerine bu kez “Sinema: Büyülü Fenerin Işığı” temasıyla devam ediyor. İzmir Sanat’ta ücretsiz olarak gösterilecek tüm filmlerin başlama saati 20:00.

İlk olarak 1 Mart Cuma akşamı, sinemanın klasikleri arasında yer alan “Cinema Paradiso (Cennet Sineması)” gösterilecek. İtalyan yönetmen Giuseppe Tornatore tarafından yönetilen 1988 yapımı film, 1989’da Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanmasının ardından Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı’nı da ülkesine götürmüştü.

8 Mart Cuma akşamı, 1979 Polonya yapımı “Amatör” gösterilecek. Krzyztof Kieslowski tarafından yönetilen film, evli ve mutlu bir “işçi” olan Filip’in, yeni doğacak bebeğini görüntülemek için 8 mm’lik bir kamera almasıyla başlıyor.

22 Mart Cuma, Ahmet Ulaçay’ın büyük ses getiren “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” isimli filmi sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olan 2004 yapımı “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak”, ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödül kazandı.

12 Nisan Cuma akşamı, ünlü İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin “Sekiz Buçuk (8 ½)” filmi gösterilecek. Filmde, Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale gibi ünlü isimler oynuyor.

19 Nisan Cuma, Preston Sturges yönetmenliğinde, “Sullivan’ın Öyküsü (Sullivan’s Travels)” filmi gösterilecek. 1941 ABD yapımı film’de Joel McCrea, Veronica  Lake gibi isimler başrolde.

26 Nisan’da ünlü Fransız yönetmen François Truffaut’un yönettiği “Amerikan Gecesi”, sinemaseverlerle buluşacak. 1973 yapımı filmde Jacqueline Bisset, Valentina Cortese gibi sinemanın ünlü isimleri rol alıyor.