Genel Sanat Yönetmenliği’ni Zekeriya Hocalar’ın yaptığı “Çocuklarla çocuk tiyatrosu” geleneğiyle sahneye taşınan oyun, ilk gösteride tam puan aldı. Oyunun galasına katılmak için yaşamını sürdürdüğü Almanya’dan Karşıyaka’ya gelen tiyatro pedagogu Dr. Gülen İpek Abalı, “Müthiş bir enerji ve performansla karşılaştım. Çocuk oyuncularında bu denli başarılı oyunlara Avrupa’da bile zor rastlanabilir.” dedi.

Gala gösterisinde salonu dolduran öğrenciler, gösteri boyunca alkışlarla arkadaşlarına destek oldu, şarkılara eşlik etti. Gösteriden çok etkilendiğini belirten Gülen İpek Abalı, “Salon, sahne, oyun hepsi mükemmel olmuş. Almanya’dan İzmir’e gelirken amatör bir tiyatro ile karşılaşacağımı düşünüyordum. Ancak burada tam bir profesyonellik gördüm.  Sahnedeki çocukların başarısı muhteşemdi. Birçok ülkede çocuk oyunları izledim, burada gördüğüm ekip en başarılarından biriydi. Başta tiyatroyu yaşatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak olmak üzere Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar ve emeği geçenleri kutluyorum.” diye konuştu.

Çocuklarını oyunu izlemeye getiren veliler de bekledikleri performansın çok üzerine bir oyun seyrettiklerini belirterek, “Çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmek için gösterilere götürüyoruz. Burada gördüğümüz gibi canlı ve güzel hazırlanmış oyunları zor buluyoruz. Çocuklarımız tekrar tekrar izlemek istiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” diye memnuniyetlerini dile getirdi.

Gösteriden sonra Gülen İpek Abalı ve rol alan çocuklara teşekkür belgesi verildi.
   
Tiyatroya çok önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Çocuklarımızın sanatla iç içe büyümesini istiyoruz. Diğer sanat dallarına yönelik de farklı çalışmalar yapıyoruz. Ancak tiyatromuz çok ilgi görüyor. Bir sezon boyunca çocuklara ücretsiz oyun sergiliyoruz. Karşıyaka’daki her çocuk mutlaka tiyatro izlemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle gösterilerimizi ücretsiz yapıyoruz.” dedi.

Her Pazar saat 14.00’te oynayan oyunun ücretsiz davetiyeleri Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Kültür Müdürlüğü’nden temin edilebilinir.