Bir dönem Cengiz Kurtoğlu, Nejat Alp, Kamuran Akkor, Sami Aksu, Faruk Tınaz gibi birçok şarkıcıya kanun çalarak eşlik eden Tanfer Arslantaş, 5 yıl önce Kuşadası’na yerleşti. Burada 42 yıllık müzik yaşamına devam eden Arslantaş, bir yandan da atölye açarak dayısından öğrendiği kanun imalatına başladı. Kısa sürede kanun imalatında söz sahibi olan Arslantaş, geliştirdiği bir yöntemle, kanun çalan profesyonel kişilerin en çok yakındığı konulardan olan, enstrümandan gelen 'cızırtı'yı önlediğini söyledi.

Kanun sanatçılarının kısa sürede içinde geliştirdiği bu yeni enstrümandan kullanmaya başlayacağını iddia eden Arslantaş, "Standart alpaka mandallarının üzerine yapay sedef kaplayarak, mandal saplarının arkasına bir küçük gümüş punto atarak cızırdamayı yüzde 100 oranında ortadan kaldırdım. Bu yöntem şu an hiçbir imalatçıda yok. Bu buluşum nedeniyle kısa sürede profesyonel sanatçıların benim imal ettiğim kanunlara ilgi göstereceğine ve sipariş vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kanun yapmanın büyük emek istediğini de belirten Arslantaş, imalatta 6 ayrı ağaç çeşidi kullanıldığını söyledi. Tanfer Arslantaş, "Kanunun vurgu bölümünde ıhlamur, göğüs kısmında çınar, içindeki iskelette ladin, tellerin bağlandığı bölüm ile mandalların takıldığı mızık bölümünde gürgen, eşikte akçaağaç, vurgularında ise abanoz ağaçları kullanılmakta" dedi. Arslantaş, kanun fiyatlarının ise kullanılan malzemeye göre 2 ile 7 bin lira arasında değiştiğini söyledi.