İzmir'in dört bir yanından yüzlerce çocuk ve ailelerin akın ettiği şenliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu da katılarak çocukları yalnız bırakmadı.

Şenlik kapsamında, Buz Sporları Salonu'nun önündeki büyük alanda standlar kuruldu. Hazırlanan malzemelerle eğitmenler eşliğinde kendi uçurtmalarını yapan çocuklara, evinden uçurtmasıyla gelen çocuklar da katılınca, Bornova semaları rengarenk bir görüntüye büründü.
Şenliğin ikinci bölümünde ise buz sporları gösterileri yer aldı. "Buzda Çocuk Şöleni"ni izleyenler, boylarından büyük performanslar sergileyen minikleri alkış yağmuruna tuttu. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu ve Türkiye Teşvik Şampiyonası Yarışmacısı 9 yaşındaki Selin Erkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu ve Türkiye ikincisi 12 yaşındaki Cem Doğanay ve Türkiye Birincisi Milli Sporcu Engin Ali Artan'ın bireysel gösteriler sundukları şovlar görülmeye değerdi. Buz Sporları Salonu'nda kurs alan başarılı öğrencilerden seçilen miniklerin oluşturduğu 3-10 yaş "Figür Gösteri Grubu", 7-15 yaş "Hokey Gösteri Grubu" ve 10-15 yaş arası "Senkronize Gösteri Grubu", salonu dolduranlardan tam not almayı başardı. Şenliğe katılan çocuklar için ayrıca yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi, katılımcılara süt ve kek ikramı yapıldı. Şenlik kapsamında, İzelman Kreş, Etüd ve Anaokulları'nda eğitim gören çocukların hazırladığı ''Çocuk Gözünden 23 Nisan '' konulu resim sergisi de izleyenlerin beğenisine sunuldu.