Opera sanatçısı olan Cinpir, çocukların çoksesliliği sevmeleri ve öğrenmeleri için sadece klasik türde parçaların gerekmediğini, çocuklara onların sevdiği müzik tarzıyla yaklaşılması gerektiğini ve bunun çok önemli olduğunu belirtiyor. Dünyada da çocuklara yönelik tüm müzik okullarında pop ve jazz bölümlerinin olduğunu, sosyal bir çevre edinecek olan çocukların, klasik müzüiği bilmeleri kadar, popüler ve klasikleşmiş pop-jazz repertuvarına da sahip olmalarının, onların sosyalleşmelerine  önemli katkılar sağlayacağını söylüyor. Bu kapsamda çalışmalarda Adele, Lady Gaga, Christina Aguilera, Zaz, Justin Bieber, Frank Sinatra, Madonna gibi sanatçıların eserleri seslendiriliyor. Klasik eğitim almış bir sanatçı olarak popüler müziği de her zaman çok sevdiğini ve yakından takip ettiğini vurgulayan Cinpir, dünyada da çocukların belli bir yaştan ve eğitimden sonra bu tür şarkılarla eğlenerek eğitim aldıklarını söylüyor. Ayrıca sadece pop değil, klasikleşmiş pop, jazz, latin müzikleri ile yine çocukların çok sevdiği film müzikleri, müzikaller, napolitenler de repertuvarda yer alıyor.

Cinpir, "Özellikle klasik korolardan bizi ayıran bir başka özellik de koro salonuna kurduğumuz küçük mikrofon sistemi. Bu sistemle çocukların hepsi solo yapma imkanı buluyor ve her dersimiz konser tadında geçiyor. Konserlerde, korodaki her çocuğun solo olarak görev alacak olması da onların klasik bir koro üyesi olmaktan çıkararak daha aktif olmasını, böylece sosyal yönden kendine güveni kazanmış mutlu bir gençlik yetişmesini sağlıyoruz." diyor.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, Cumartesi ve Pazar günleri yapılan çalışmaları, Cinpir ve eşi İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu eğitmeni ve opera sanatçısı Fatma Cinpir çalıştırıyor. Zaman zaman derslere küçük orkestraların da eşlik edeceği ve bu dönemin sonuna doğru çok büyük konserler gerçekleştirileceği bildiriliyor. Daha önce koro eğitimi almış ya da almamış, her çocuk bu koroya katılabiliyor ve seviyelerine göre sınıflandırılıyor.