Çizimleri çocukluğumuzda hayranı olduğumuz 'Cin Ali'ye benzeyen 'Saftirik Greg'in günlükleri de zamane çocukları arasında en az 'Cin Ali' kadar seviliyor. Şimdilik Türkçe'de 5 ciltten ibaret olan bu kitaplar günümüz çocuklarının elinden düşürmediği, bitmesin diye sindire sindire, yavaş yavaş okuduğu, okurken de çok eğlendiği 'çocuk bestseller'ları.
Epsilon Yayınevi tarafından basılan Saftirik Greg'in 'Kendin Yap' kitabında çocuklar Greg'le tanışmanın yanı sıra, yaratıcıklarını da ortaya koyuyorlar. Saftirik Greg'in Günlüğü'nün ilk kitabı adından da anlaşılacağı gibi bir 'kendin yap kitabı'. Saftirik, ilk kitabın amacını anlatmak için söze şöyle başlıyor: 'Tamam bu kitap artık senin; bu yüzden teknik olarak onunla ne istersen yapabilirsin. Ama eğer bu günlüğe bir şey yazarsan, ona iyi sahip çık. Çünkü günün birinde, insanlara bir zamanlar nasıl bir çocuk olduğunu göstermek isteyeceksin...' Çocuklar bu kitapta diğer ciltlerden farklı olarak, kişilik testi sorularını cevaplıyor, kendi karikatürlerini çiziyor, hayallerindeki evi tasarlıyor. Ve üstelik kendi bedeninde yara olan yerleri bulup kitapta yer alan vücut çizimi üzerinde işaretleyebiliyor. Yani bir çocuğun kendisini tanımak için ihtiyaç duyabileceği bütün gerekli - gereksiz bilgiler kitapta mevcut. Serinin tamamı birçok eğlenceli karikatürle dolu ve bu anlamda da rahat okunmayı sağlıyor.

Oyun çağından takılma çağına

Tam adı, Greg Heffley olan Greg, ortaokula gidiyor ve 'oyun çağı'ndan, 'takılma' çağına geçişin sıkıntılarını çok güzel bir biçimde anlatıyor. Greg, kitapların 'hatıra defteri' değil, 'günlük' olduğunun hemen her kitapta da altını çiziyor. Çünkü annesinin zorlamasıyla günlük tutmaya başlayan Greg, birinin onu üzerinde 'hatıra defteri' yazan bir şeyle görmesinden çok ürküyor.  
Saftirik Greg'in Günlüğü çocukların kendi günlüklerini tutmaları konusunda da teşvik edici. Günlük tutmaksa sadece hafızayı taze tutmak için değil, aynı zamanda yazı yeteneğini geliştirmek için de önemli bir uğraş. Belki de Greg'i okuyan çocuklar geleceğin yazarları - çizerleri olurlar kim bilir!