Bodrum'da düzenlenen güreşler sırasında develerin resmini yapan Asuman Saltuk, vatandaşların ilgini çekiyor.

Uzun yıllardır resim öğretmenliği yaptıktan sonra Bodrum'a yerleşen Saltuk'un deve konulu tabloları beğeni topluyor. Başta Bodrum olmak üzere bölgede düzenlenen deve güreşlerini takip eden Saltuk, yanında taşıdığı tuvale beğendiği develeri resmediyor.

Saltuk, eşine az rastlanır hobisiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, develere ve üzerindeki heybelere hayran olduğunu söyledi. Deve güreşlerinin Bodrum'un kültürünü yansıttığını dile getiren Saltuk, "Güreşler yörenin eğlencesi. Güreşler, yöre halkının toplandığı, eğlendiği, kardeş gibi birliktelik sağladığı bir etkinlik. Tarihte ilk defa Aydın'da deve güreşleri yapılmış. Oradan yola çıkarak devam ediyor" dedi.

Develerin üzerindeki birbirinden renkli giysilerin kendisini çok etkilediğini anlatan Saltuk, heybelerin görsel açıdan çok zengin olduğunu kaydetti.

Kendisini adeta develeri ve heybelerini çizmeye adadığını kaydeden Saltuk, "Artık kendimi deve güreşi ressamı gibi hissetmeye başladım. Hemen hemen her güreşi izliyorum ve fırçamı tuvalimi alıp alana gelip resim yapmaya başlıyorum. Develerle kardeş gibi oldum" diye konuştu.

Açık alandaki develerle yakın durmanın ve onları resmetmenin kendisini oldukça mutlu ettiğini belirten Saltuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Develerin bu şekilde resmini yapmak bana mutluluk veriyor. Şimdiye kadar develerle ilgili üç kez sergi açtım. Bu yıl Alaçatı, Bodrum Kalesi ve Dibeklihan sanat galerisinde resimlerim sanatseverlerle buluştu. Önümüzdeki süreçte İstanbul'da da sergi açmayı planlıyorum. Deve güreşleri tablolarına özellikle yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yabancı turistlere, 'Bu develer hiçbir şekilde birbirlerine zarar vermiyor ve dünyada birbirine zarar vermeyen tek hayvan devedir' diyorum."

Üç yıldan bu yana deve resmi yaptığına dikkati çeken Saltuk, şimdiye kadar 60 deveyi resmettiğini, yaptığı tabloların evinin duvarlarını da süslediğini ifade etti.