Bir süre önce 65 müzisyenin seslendirdiği 'Çanakkale Türküsü' ile isimlerini duyuran İstanbul Müzik Sanat Atölyesi, bu kez de Dumlupınar Denizaltısı'ndaki 81 şehit denizciden biri olan Subay İsmail Türe'nin günümüze kadar anlatılagelen büyük aşk hikayesini beyaz perdeye taşımak için kolları sıvadı. İstanbul Müzik Sanat Atölyesi Sahibi ve yapımcı Kuzey Kumsal, 4 Nisan 1953 tarihinde, Akdeniz'ndeki NATO Tatbikatı'ndan dönerken, Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde İsveç bandıralı şileple çarpışarak batan Dumlupınar’da şehit olan İsmail Türe’yle nişanlısının aşk hikayesinin anlatılacağı kısa metraj filmin fragmanın hazırlandığını bildirdi.

Senaryosu da tamamlanan filmin çekimlerine kısa süre içinde başlanacağı belirten Kuzey Kumsal şunları söyledi:

“Filmde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir denizaltı kullanılacak. İsmail Türe'nin Gelibolu'daki nişanlısını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Leman Melis Vural oynayacak. 20 dakikalık kısa metrajlı filmin yönetmenliğini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Furkan Daşbilek yapacak. 61 yıl önce yaşanan aşk hikayesini bazı kurgularla daha dramatize hale getireceğiz. Filmin fragmanında, Şehit Subay İsmail Türe'nin nişanlısının sahilde elinde bir feneri yakıp söndürerek mors alfabesiyle 'seni seviyorum' mesajı göndermesi, aynı yöntemle denizaltıdan gelen 'sonsuza kadar' cevabına karşılık gözyaşlarını tutamamasına yer verildi. Filmin çekimleri nisan ayına kadar tamamlanacak. Dumlupınar Denizaltısı'nın batış günü 4 Nisan’da, battığı yerde, bir tekne içinde lansmanı yapılacak. Filmi uluslararası festivallere de göndereceğiz.”

Şehit Subay İsmail Türe'nin nişanlısını canlandıracak Leman Melis Vural da da 61 yıl önceki bir aşk hikayesini oynayacağı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.