Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde Mikrobiyoloji uzmanı olarak çalışan Dr. Yelda Sorguç, yazarlık serüvenini okurlarıyla paylaştı. Konak Belediyesi'nin düzenlediği 'Küçük Dünyalar/İçimdeki Rüzgar' adlı etkinlik Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. 2006 yılından bu yana hiç durmadan yazan Dr. Sorguç, okurlarıyla gerçekleştirdiği içten sohbette, yazarlık serüveninin nasıl başladığını anlattı.

Hayatımı edebiyata vermeye hazırım


Nobel ödüllü yazarların kitaplarını çalışır gibi okuduğunu söyleyen Dr. Yelda Sorguç, içindeki anlatma isteğini yazarak ifade ettiğini vurguladı. İçimdeki Rüzgar kitabı için "İçimdeki fırtınanın taşmasıyla oluştu" diyerek duygularını anlatan Sorguç, Küçük Dünyalar kitabında ise çoğu yazarın cesaret edemeyeceğini yaptı ve kadın yazar olarak okuyucuya bir erkeğin dünyasından seslendi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a, yazarlarla okuyucuları buluşturduğu için teşekkür eden Sorguç, sözlerine şöyle devam etti: "Bana doktorluk ve yazarlık yapmadığım zaman ne yaptığımı soruyorlar. Kalan zamanımda düşünüyorum. Daha çok yazmayı, edebiyata nasıl katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Hayatımı edebiyata vermeye hazırım. Ben edebiyatı, hayattan daha çok önemsiyorum."
   

Dr. Yelda Sorguç kimdir?

Öğretmen bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Yelda Sorguç 18 yıllık doktorluk mesleğini mikrobiyoloji uzmanı olarak Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde sürdürüyor. Edebiyata ilgisi küçük yaşlarda başlayan Sorguç, içindeki 'anlatma' isteğini 2006 yılında yazıya döktü ve o günden bu yana yazmayı hiç bırakmadı. Çok kısa sürede üç roman yazan doktor yazarın, Küçük Dünyalar ve İçimdeki Rüzgar adlı iki kitabı okuyucusuyla buluştu. Üçüncü romanı ise edebiyatseverlerle buluşmak için gün sayıyor.