Konaklı Belediyesi ve Konaklı Deveciler Derneği işbirliği ile düzenlenen festivale Ege, Marmara ve Akdeniz'den 100'e yakın sahaların iddialı develeri katılarak izleyicilere heyecanlı saatler yaşattılar. Festivale Ege ve Marmara'nın değişik il ve ilçelerinden gelen develer katıldı. Çakır Efe'den, İzmir Çapkını gibi ilgin adlara sahip develer kırana süren mücadelede izleyicilere keyifli güreş izlettiler. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayanların ücretsiz alındığı deve güreşlerinde davul ve zurnalar eşliğinde süren güreşlerde, vatandaşlar arena etrafındaki tepelere yerleşerek havanın güzel olmasından istifade ederek hem piknik yaptılar, hem de güreşleri izlediler.

Konaklı belediye başkanı Mustafa Kantar “Bu sene Konaklı beldemiz iddialı güreşleri ile Selçuk ilçesinden sonra en çok ilgi gören güreş festivali unvanını 18yıldır koruyor” dedi.


DEVE GÜREŞLERİ ÖNCESİNDE HALI GECESİ


Pazar günü düzenlenen 18. deve güreşleri şenlikleri öncesinde Ege, Marmara ve Akdeniz'den gelen yüzlerce deve sahibi Halı Gecesi'nde buluştu. Geceye CHP İlçe başkanı Emin Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, eski İzmir milletvekili A. Rıza Bodur, il genel meclis üyeleri Erol Soyuer, Necati Tatlı ve Adnan Saygılıer, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek ve çok sayıda davetli geceye renk kattı. Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar ve Konaklı Deveciler Derneği başkanı İbrahim Gönen'in ev sahipliği yaptığı gecede, Misafirler gecede açık artırmaya çıkan halıyı almak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Gece eğlence ile devam etti.