7 Temmuz'daki açılış konserinden bu yana binlerce klasik müzikseveri çatısı altında toplayan tarihi mekan Eklisia yine enstrümanında virtüözleşmiş bir ustayı konuk etti. Birçok önemli müzisyenle çok sayıda albüm dolduran ve aralarında Andrew Litten, Sir Simon Rattle ve Sir John Eliot Gardiner'in şefliğini yaptığı birçok İngiliz orkestrasıyla solist olarak çalan Alexander Baillie, dünyadaki tüm seçkin konser mekanlarında, festivallerde, resital ve konçertolarda çello solisti olarak çaldı. Penderecki, Hans Werner Henze, Takemitsu, Colin Matthew ve H.K. Gruber'un bestelerinin dünya prömiyerlerini gerçekleştiren Alexander Baillie, dikkate değer yorumlarla karşılanmış bir müzisyen.

Ayakta alkışlandı

Dünya çapında kendi jenerasyonunun en iyi çelisti olarak kabul edilen Baillie, Eklisia'da verdiği ve çok sayıda klasik müzik tutkunun katıldığı konserde ilk olarak J.S. Bach'ın "Chromatıc Fantasy Bwv 903" adlı eserini kendi uyarlamasıyla seslendirdi. Sanatçı ardından yine aynı bestecinin "Suite No 2 in D Minor Bwv 1008" adlı eseriyle klasik müzikseverlerin karşısına çıktı. Baillie, programının ikinci yarısında E. Bloch'un solo çello için yazılmış 1 numaralı Suite'ine yer verdi. Sanatçı son olarak seslendirdiği, Z. Kodaly'nin "Solo Sonata Op. 8" adlı eseriyle salonunu dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Uzun süre ayakta alkışlanan sanatçı tekrar tekrar sahneye gelerek izleyicileri selamladı ve bis yaptı.

Genç yeteneklerle viyolonsel masterclassı

"Gathering of the Clans" viyolonsel okulunun kurucularından olan İngiliz Viyolonselist Alexander Baillie eğitimci yanıyla da öne çıkan bir karakter. Baillie, 31 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Viyolonsel Masterclassına Viyolonselist Ümit İşgörür'le birlikte katılıyor ve 2'si İngiliz 8 genç yeteneğe masterclass veriyor. Viyolonsel Masterclassına katılan 8 genç yetenek ise 8 Eylül Perşembe akşamı saat 21:30'da becerilerini sergilemek için Eklisia'nın sahnesinde olacak.