İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Engelliler Eğitim Merkezi’nde kurulan ve tamamı engellilerden oluşan “Saklı Bahçenin Melodileri Korosu”, ilk konserini verdi. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki konserin davetlileri de, koroya şarkılar ve danslarla eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnciraltı Engelliler Eğitim Merkezi’nde kurulan koronun şefliğini Derya Yanardağ yaptı. Bu özel günde engellileri yalnız bırakmayan tiyatrocu Volkan Severcan, kısa bir konuşma yaparak, “Bir İzmirli olarak bu olağanüstü organizasyondan gurur duydum. Lütfen kendinizi alkışlayın” dedi. Severcan, “Bir şeyin olduğuna inanmak için düş görmek lazım. Bakmak değil içten görmek, duymak değil, hissedebilmek önemli. Don Kişot hikayesinde de olduğu gibi, bazen akla rağmen neyi nasıl isterseniz öyle görürsünüz. Sizleri yürekten alkışlıyorum” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Ferhan Şirvan’ın yerel kostümlerle “Çökertme” oynayarak eşlik ettiği konserde, İnciraltı Engelliler Eğitim Merkezi’nin halk oyunları ve dans gösterileri de büyük ilgi çekti. Konserde, koro ve orkestrada toplam 33 kişi görev aldı.