Esin Gençel-İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenledi İsmail Sivri 3. Çocuk Öyküleri Yarışması ödül töreni dün gerçekleşti. Ödül kazananlar öğrenciler, ödüllerini İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde gerçekleştirilen törenle aldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne 14 yıl başkan olarak nizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri'nin adını yaşatmak ve gelecek taşımak amacıyla düzenlenen öykü yarışmasında iki kategoride 10 öğrenci ödüle layık görüldü.

Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve Misket Dikmen'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen öyküler, iki dalda ödüllere layık görüldü. İki kademede gerçekleştirilen ödül töreninde ilköğretim öğrencileri birinci kademeyi, ortaöğretim öğrencileri ise ikinci kademeyi oluşturdu. 1. Kademede Dokuz Eylül Üniversitesi 75. Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Simge Bender birinci,  Dokuz Eylül Üniversitesi 75. Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi birsu Battal ikinci, Tevfik Fikret İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kaan Egemen Şen üçüncü oldu. Mimar Kemalettin İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İlayda Suna Mutlu ile İzmir Özel Ekin Koleji 7. sınıf öğrencisi Zeynep Biçer ise özendirme ödülüne layık görüldü.

Ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı 2. kademe ödüllerinde ise, Tire Gökçen Anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisi Havva Koç birinci, Ülfet Onart Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Berna Türtüncüoğlu ikinci, Namık Kemal Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Tuğçe Özçengel üçüncü oldu. Bu kategorideki özendirme ödüllerini ise İzmir Atatürk Lisesi 11. sınıf öğrencisi merve Arabacı ve tire Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Rabia Öztürk kazandı. Kazananlar ödüllerini İsmail Sivri'nin ailesinden, jüri üyelerinden ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım'dan ve yönetim kurulu üyelerinin elinden aldı.

Birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere masaüstü bilgisayar, üçüncü olan öğrencilere dijital fotoğraf makinesi ve özendirme ödülü olarak ise elektronik sözlük hediye edildi. Aynı zamanda öğrencilere jüride yer alan yazarların kitapları da hediye edildi.