Gezi olaylarının konu edildiği ve yönetmenliğini Gezi sürecini muhabir olarak takip eden gazeteci Gökmen Ulu’nun yaptığı “Direniş” belgeselinin gösterimi, Gül Park Amfi Tiyatro’da yapıldı.

Gökmen Ulu’nun da hazır bulunduğu gösterime Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belgeselde Gezi olayları, başlangıcından bitişine kadar her yönüyle ele alınıyor. 27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinalarının Gezi Parkı’na girmesiyle fitili ateşlenen süreçte yaşananlar tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor. Çarpıcı görüntüler ve röportajlarla, tarihe not düşülüyor.

Belgeselin sonunda, Gezi Parkı direnişi sırasında yaşamını yitiren Gezi şehitlerinin de tek tek hatırlanmasıyla izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.
Gösterimin ardından kürsüye gelen Yönetmen Gökmen Ulu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir eylem bu kadar barışçı ve böylesine dirençli olmamıştı. Onlar orantısız güce karşı kullandıkları orantısız zekâyla tarih yazdılar. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız en büyük eseri Cumhuriyeti gençliğe emanet eden ebedi liderleri Atatürk’ün onlara güvenmekte ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdiler. Gezi direnişi bir çevre mücadelesiydi, toplumun bireysel özgürlüklerini koruma refleksiydi” dedi.

Ulu’ya teşekkür plaketi takdim eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise “Ben her şeyden önce yaptığı işe, mesleğine saygı duyarak hazırladığı bu belgesel için Sevgili Gökmen’e teşekkür ediyorum. Bu güzel belgeseli hepimiz duygulanarak ve gururlanarak izledik. Yaşananları tüm gerçekleriyle, filtresiz olarak izleyebilmek mutluluk verici” diye konuştu.