Ünlü ressam Filiz Pelit’in öğrencileri Aysel Özkan ve Şafak Attaroğlu’nun 45 adet resmi sanatseverlerle buluştu. Tuval üzeri yağlı boya ve karışık teknikteki eserler İzmirlilerden büyük ilgi gördü. “Toplumsal olaylardan kendimi soyutlayamıyorum” diyen Aysel Özkan’ın direniş konusunu ele alan resmi sergide dikkat çeken eserler arasına yer aldı. Özkan “Tablolarımda da toplumda yaşayan sıradan, yalnız, ezilmiş, emekçi insanlar var. Gezi olayları Türkiye için büyük devrim, dünyada yankı uyandıran bir hareketti. Bu konuda bir şeyler yapma zorunluluğunu hissettim” dedi. Ressam Şafak Attaroğlu ise resimlerimde daha çok umudu işlediğini vurgulayarak “Özellikle insanların pozitif taraflarını resimde işliyorum. Çünkü buna inanıyor, öyle yaşıyor ve savunuyorum. İnsanın yapısında ki estetik ve güzellik sanat ile ortaya çıkıyor. Aysel ile toplumsal olayları birlikte yaşadık. Tuvallere yansıttık” dedi.
      
Serginin açılışını yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise “ Bugünkü sergi; sevgi, toplumsal yaşantımızdan hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediğimiz gezi ruhu, direniş, baş kaldırış, yaşamsal çağdaşlık sevdasıdır. Başka açıdan baktığımızda insanların sevgiyi sunarken hayal dünyasında yarattıkları bir takım düşüncelerdir. Resimlerde boya, çizgi, görsellik, canlandırma, ütopya hepsi var. En önemlisi galiba insan olarak bizim kendimizden bir şeyler aramamız, kendi iç dünyamızdaki açlıkları gidermek ve bunların hepsini düşündürdüğü müthiş görsellik. Ressamlarımıza başarılarının devamı diliyorum. Konak Belediyesi olarak böyle anlamlı ve böyle duyarlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” dedi.
   
Sergiye İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, TBMM 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları katıldı.

Sergi 17 Ocak’a kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor.