Nuri Bilge Ceylan’ın 3 saat 16 dakikalık süresiyle dikkat çeken son filmi “Kış Uykusu”, 67. Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye’yi kazanarak tüm dünyada ses getirdi. Festivalde jüri başkanlığı yapan Avustralyalı yönetmen Jane Campion, “Kış Uykusu”nun “gizli oy” ile ödüle ulaştığını açıkladı. Cineuropa adlı sinema sitesine konuşan Campion, “Jüri o kadar çok film izledi ki. Önce kendi aramızda tartıştık, daha adil olmak için gizli oylama yapma kararı aldık. Kimin kime oy verdiğini bilmiyoruz, bilmeyeceğiz de. Ama ‘Kış Uykusu’nun çoğumuzun tercihi olduğu, sonuçta ortaya çıktı” dedi.

Campion, “Kış Uykusu”yla ilgili kişisel görüşünü de paylaştı: “Filmi görmeden önce senaryosunu okudum. Uzunluğu dikkatimi çekti. Doğrusu kaygılandım. 3 saati aşan filmler zordur. Ama eseri izleyince büyülendim. Akışına hayran kaldım. Üstatça, akıllı ve sofistike bir başyapıttı. Bunlar ve başka nedenler birleşince, ‘Altın Palmiye’ Nuri Bilge Ceylan’a gitti.”

Nuri Bilge Ceylan, ödül töreninde yaptığı konuşmadan çok kısa bir süre sonra Twitter’ın trending topic (hakkında en çok yorum yapılan konu) listesinde zirveye oturdu.