Yakın zamanda çıkardığı 'Dünden Yarına- Ustalarımız/ Ruhi Su' albümünün hemen ardından 30'uncu yıl konserleri için halkla buluşmalar düzenleyen Grup Yorum, Egeli dinleyicileriyle yakın zamana kadar siyasilerin miting yaptığı Gündoğdu Meydanı'nda buluşacak. Marşlar, halaylar ve türkülerin yanı sıra pek çok müzik tarzını kendi üslubunca harmanlayarak unutulmaz şarkılara imza atan Grup Yorum, 30 yıllık yürüyüşünü kutladığı konserler içinde İzmir'e büyük önem verdiğini açıkladı.

BU KONSER YILLARCA KONUŞULACAK

Konser hazırlıkları için İzmir'de bulunan Grup Yorum Üyesi İnan Altın, 20 Haziran 2015 Cumartesi saat 19.00'da Ege halkıyla buluşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, İzmir'de kurulu olan halk korosunun da kendilerine eşlik edeceğini söyledi. Toplam 45 kişilik orkestra, 25 kişilik dans ekibi, sahne, ışık ve ses teknisyenleri de dahil olmak üzere İstanbul'dan 110 kişilik bir ekibin konser için İzmir'e geleceğini kaydeden Altın şöyle konuştu:

"İzmir'in bugüne kadar gördüğü, göreceği en büyük sahneyi kuruyoruz. İzmir'de sahnesi, kitleselliği, görselliği itibariyle bugüne kadar yapılmış en görkemli konseri yapmak, tarihe geçecek bir konser yapmak, bir insan denizi yaratmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu konser yıllarca dillerden düşmeyecek. Tüm dostlarımızı aylardır hazırlığını yaptığımız coşkumuza ortak olmaya çağırıyoruz." 

'STADI VERMEDİLER'

İnan Altın, İzmir konserini ilk olarak statta yapmayı planladıklarını, ilk başta izin veren Atatürk Stadı'ndan daha sonra red yanıtı aldıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Bize zeminin zarar göreceğini söylediler. Onlara maliyetli de olsa zemini özel bir malzemeyle kaplatacağımızı söyledik. Ancak bize verilen cevaptan iki hafta sonra Tayyip Erdoğan İzmir'e geldi ve toplu açılış töreni yaptı. Bizden statları böylece çalmış oldular. Madem çaldılar; biz de 'Öyle bir şey yapalım ki bu engellemek istedikleri şeyi ortadan kaldırmak bir yana daha da büyütelim' dedik ve meydan kararı aldık. Dolayısıyla bu konser AKP'ye de bir cevaptır."

BEŞ BÜYÜK KONSER HEDEFLENİYOR

İlki Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda on binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandıran konserler dizisinin ikinci durağı da Ege olacak. 20 Haziran'da Gündoğdu Meydanı'ndaki konserin ardından 28 Haziran Pazar Günü İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda, 5 Temmuz'da da Ankara Sıhhiye Meydanı'nda İç Anadolu Bölgesi'ne yönelik bir konser yapılacak. 11 şehirdeki Grup Yorum Anadolu Halk Koroları ve sanatçıların da eşlik edeceği konserlerin sonuncusunun ise Elazığ'da düzenlenmesi planlanıyor.