Kasım ayında sahneye konacak ücretsiz oyunlara tüm tiyatroseverler davetli. Oyunlar şöyle.

Ahmet Akdeniz'in yazıp yönettiği “Pofidik ile Patikcan” oyunu 19, 26 ve 30 Kasım 2013 tarihlerinde İzmir Sanat'ta sahnelenecek. Çevre kirliliği ve küresel ısınma temasının işlendiği oyunda, nesli tükenmek üzere olan hayvanlar ile çöplerin geri dönüşümünün önemi anlatılıyor. Mavi Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan oyunda kullanılan kuklalar da hayli ilgi çekiyor. Oyunda Yelda Arıtaş, Ufuk Öztabak, Özlem Erben, Ayça Yaşıt ve Sıla Akdeniz rol alıyor.

“Uzakdoğu’ya Yolculuk” adlı tiyatro oyunun adresi ise Kültürpark Gençlik Tiyatrosu. 25 Kasım 2013’te saat 11.00’de ve 14.00’te sahnelenecek oyunda Gülin Bakkaloğlu, Sercan Gedik, Aras Bayram ve Emre Kesgin rol alıyor. Emre İpor’un yazdığı oyunun yönetmeni Onur Erdoğan. Oyunda, gözüpek bir gezgin ve çılgın bir bilim insanı olan Doktor Ferguson'un balonla gerçekleştirdiği dünya seyahati anlatılıyor.

Etkinliklerle ilgili bilgi almak isteyenler, www.izmir.bel.tr/kultursanat, www.izmirsanat.org.tr ve facebook.com/izmirbuyuksehirbel adreslerinden yararlanabilir.