Gülmece ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Yazar ve Şair Hüseyin Yurttaş, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi ve Yazar Yunus Bekir Yurdakul ile Bornova Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ’dan oluşan seçici kurul, şartnameye uygun görülen 181 eserle ilgili değerlendirmelere başladı. 15 Kasım 2012’de tamamlanacak değerlendirme sürecinin ardından 22 Kasım 2012 Perşembe günü sonuçlar açıklanacak. Yarışmanın birincisi 5 bin, ikincisi 3 bin, üçüncüsü ise 2 bin lira para ile ödüllendirilecek.

Edebiyat dünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilham kaynağı olan İlyada ve Odesa destanlarının yazarı Homeros, Bornova Belediyesi’nin adına düzenlediği kısa öykü yarışması ile doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor. Bornova Belediyesi’nin, Türk Edebiyatı’na yeni eserler kazandırmak amacıyla açtığı, konu seçimi serbest bırakılan ‘Homeros Kısa Öykü Yarışması’na her yazar bir eserle katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Amacımız Türk Edebiyatı’na kısa öykü konusunda yeni eserler kazandırmaktır. Yarışmaya gösterilen ilginin büyüklüğü bizi çok sevindirdi. Kültür ve edebiyat alanında üretimin artmasına katkıda bulunacağına inandığım çabamız, benzer etkinlik ve prolerle hiç durmadan devam edecek” dedi.

Homeros’un doğduğu ve eserlerini yazdığı bilinen Eğridere Köyü yakınlarındaki alanda “Homeros Vadisi” ismi verilen bir rekreasyon alanı bulunuyor.