Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, mutfak sanatları alanında gençlerin çalışmaların desteklemek, değerlendirmek, yaratıcılıklarını geliştirmek, özgün tarifler kazandırmak amacıyla "İçindeki Kurabiye Canavarını Uyandır" başlığı altında liselerarası gastronomi yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihinin 15 Mart olarak belirlendiği yarışmanın birincisi 3, ikincisi 2, üçüncüsü ise bir cumhuriyet altını ve Dr. Oetker hediye paketleri ile ödüllendirilecek. 
Yarışmaya İzmir'de öğrenim gören her lise öğrencisinin katılabileceğini belirten İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yükseokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilgün Gürkaynak, "Yarışmaya katılacak öğrencilerin öncelikle web sitemizdeki başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Ardından Dr. Oetker, ev adreslerine kendi ürünlerinden oluşan bir hediye paketi gönderecek. Öğrenciler, dilerlerse bu paketteki ürünleri kullanarak kurabiye yapabilir. Kendi tariflerini geliştirebilecekleri gibi, yakınlarının veya farklı kaynaklardaki tarifleri de kullanabilirler. Önemli olan kendilerinin yapması" dedi.
Katılımcıların kurabiyelerini yaparkenki tüm süreçleri video kaydına almaları gerektiğini belirten Gürkaynak, "Film süresi ortalama 15 dakika olursa seviniriz. Kurabiyeyi yaparken her aşamasındaki değişiklikleri ve kendi yapışlarını göstermeleri yeterli . Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra bir servis tabağına alıp son halini de fotoğraflandırmaları gerek. Yarışmaya katılmak için videoyu facebook hesabına, fotoğrafı da web sayfamıza yükleyecekler. Son katılım tarihi 15 Mart Cuma günü olarak belirlendi" diye konuştu.
Ön seçici kurulun, 1 Nisan pazartesi günü tüm kayıtları izlemeyi, tarifleri gözden geçirmeyi tamamlayacaklarını ifade eden Gürkaynak, "2 Nisan Salı günü ise web sayfamızdan tadım aşamasına davet edilecekler açıklanacak. Bu heyecanlı süreci aşarlarsa, 6 Nisan Cumartesi günü seçici kurula kurabiyeleri evde yapıp getirecekler. Seçici kurul aynı gün sonuçları açıklayacak" dedi.

Yarışma 2 kategoride düzenlenecek

A Grubu; Meslek lisesi öğrencileri (Turizm Otelcilik, Kız Meslek Liseleri gibigıda alanında mesleki eğitim veren okullar), B Grubu; diğer lise öğrencileri. Her iki grupta da birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri olacak. A grubunda eğer öğrencinin şef öğretmeni varsa ve yarışma formunda da belirttiyse onun da ödülü olacak. Ödüller 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'de başlayacak olan İEÜ 12. Kuruluş Yıldönümü töreni sırasında konferans salonunda verilecek.
Yarışma ile ilgilenen öğrenciler http://cam.sams.ieu.edu.tr/kurabiye/ adresinden detaylı bilgiye ulaşabilir.