Ege Üniversitesi Mötbe Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da başlayacak olan konserde program sırasıyla P. De Sarasate Carmen Fantezi, R. Hacıyev'den Keman konçertosu, J. Strauss'dan İmparator valsi, Çekiç ve Örs polkası ve Mavi Tuna Valsi ile L. Anderson'dan Daktilo Polkası sanatseverlere sunulacak.

Elvin Hoxha Ganiyev, keman

Elvin Hoxha Ganiyev, 1997'de Ankara'da müzisyen bir ailede doğdu. Dedesi Azerbaycan Devlet Sanatçısı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Yaylı Sazlar Sanat Dalı eski başkanı, Bilkent Senfoni Orkestrası konzertmeisteri merhum Prof. Server Ganiyev, annesi piyanist, babası Bilkent Senfoni Orkestrası solo viyolonselcisidir. Elvin, altı yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu Keman Sanat Dalı'na birincilikle başladı. 2005'te, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları-CAKA üyesi oldu. 2006'da Moskova'da gerçekleştirilen Uluslararası "Klasik Kültür Mirası" Yarışması'nda birincilik; 2007'de 2. Gülden Turalı Keman Yarışması'nda birincilik ve "Türk Bestecisi Özel Ödülü" kazandı. 2008'de Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Bursu ile ödüllendirildi ve "Azerbaycan Altın Kitabı"na ismi yazıldı. 2009 yılında Polonya'da düzenlenen Uluslararası 11. Lipinski-Wieniawski Genç Kemancı Yarışması'nda dünya ikincisi oldu. Andante 2010 Klasik Müzik Ödüllerinden "Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni" (17 Yaş Altı) dalında ödül aldı.  
Toğrul Ganiyev, keman Solist

Toğrul Ganiyev, üç yaşında olağanüstü yeteneğinin ilk pırıltılarını göstermeye başladı. Beş yaşında babası Prof. Server Ganiyev ile keman eğitimine başladı. Hemen bir yıl sonra Sovyetler Birliği'ni oluşturan pek çok devlette konserler gerçekleştirdi. On yaşında "Cumhuriyet Müzik Yarışması"; ondört yaşında "Kafkas Uluslararası Müzik Yarışması"nda birincilikle ödüllendirildi. Azerbaycan Devlet Konservatuvarı'nda müzik eğitimini sürdüren Ganiyev, Moskova Devlet Konservatuvarı'ndan Kravçenko, Pikaizen gibi  hocalarla çalıştı. Rusya, İtalya, Almanya, Mısır, Tunus, Bulgaristan, Polonya, İspanya, Portekiz, Belçika, Yugoslavya ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ni oluşturan devletler de dahil olmak üzere birçok ülkede solist olarak sayısız konser verdi. Bilkent Senfoni Orkestrası'nda solist ve ikinci konzertmeister olan Ganiyev; Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Yaylı Çalgılar Bölümü'nde eğitmenlik yapmakta ve Bilkent Oda Orkesrası'nda solist olarak çalışmaktadır. Ganiyev aynı zamanda, Azerbaycan Devlet Konservatuvarı'nda doçenttir.