Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 17 Mayıs Cuma akşamı saat:20.30'da düzenlenecek olan konseri Şef Ender Sakpınar yönetirken, konuk sanatçı olarak Viyolonsel'de Dorukhan Doruk ve Klarnet'in altın çocuğu olarak isim yapan İzmir'li Ege Banaz katılacak. Konsere ayrıca Ali Hoca ve İsmail Bilen yönetiminde İzmir Sanat Korosu, TOBAV(Devlet Tiyatro Opera ve Bale Çalışanları Vakfı) Çocuk Korosu ve TOBAV Gençlik Korosu'da marşlar seslendirecek.
Konserde U.C.Erkin'den Bayram, R. Schumann'dan Viyolonsel Konçertosu, İ. Taviloğlu'ndan Klarnet Konçertosu seslendirilecek.

Ege BANAZ – Klarinet


Aralık 1991 İzmir doğumlu Ege Banaz, klarinet eğitimine 14 yaşında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Klarinet Öğretmeni Ender Gülenler ile başladı. Aynı yıl kabul edildiği Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın 2009 yılına kadar üyesi oldu. Antalya, Bodrum, İstanbul, Ankara, Samsun, Mersin, Adana, Münih ve Basel' de konserlere katıldı.

2010'da Eskişehir Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Orkestrası ve İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi. Aynı yıl, University of Minnesota Duluth Wind Band ve Twinports Wind Ensemble konserlerinde ve Bremen Uluslararası Gençlik Senfoni Orkestrası'nda birinci klarinet olarak görev aldı.

2008, 2010 İzmir'de, 2011'de Ankara Bilkent Üniversitesi'nde resitaller gerçekleştirdi.
2010 Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenen "Rencontres Musicales Internationales des Graves" da Festival çerçevesinde, "Genç virtüözler" katagorisinde 2 solo konser ve çeşitli oda müziği konserleri yaptı.

2011 Yaz sezonunda Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası ile Gürer Aykal yönetiminde, Fazıl Say'ın İstanbul Senfonisi'nin İzmir'de ilk seslendirilişinde solo klarinet olarak görev aldı.

Haziran-2012'de İtalya'nın Montepulciano kentinde solo klarinet olarak ve klarinet oda müziği düzenlemeleriyle "Clarinetissimo I" ve "Clarinetissimo II" adlı konserlere katıldı.Ege Banaz, Güher - Süher Pekinel ve Onduline işbirliğinde "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesi kapsamındadır.