İzmir Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Sanat Korosu konserine Bremen'de faaliyet gösteren Westend Project korosu da destek verdi. Alman korosu bazı eserlerde İzmir korosuna enstrümanlarla destek verdi. Westend Project Korosu Şefi Peter Dahm çalınan bir efe türküsünde bir izleyiciyle birlikte efeler gibi dans etti. Alman sanatçının bu oyunu salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve gönüllü müzik severler tarafından oluşan İzmir Çok Sesli Sanat Korosu konserini koro şefi Nural Altar yönetiminde verdi. Koru ağırlıklı olarak Ege yöresi Türküler'inden oluşan eserler seslendirdi. Koro Alman izleyiciler içinde bir de Almanca şarkı seslendirdi. İzmir korosu gece sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İZMİR İLE BREMEN KARDEŞ ŞEHİR

İzmir Çok Sesli Sanat Korosu'nun Tarihi Bremen Belediye Sarayı'ndaki konserini Bremen Eyaleti Kültür Bakanlığı Müsteşarı Carmen Emigholz'da izledi. Konser öncesi konuşma yapan Emigholz, İzmir ile Bremen'nin 20 yıllık dostluk bağı bulunduğunu, kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için çeşitli etkinlikler ve kültürel faaliyetler düzenlendiğini söyledi. Müsteşar, izmir korosunun Bremen'de olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

İzmir Çok Sesli Sanat Korosu Şefi Nural Altar Bremen'e 19 kişiyle geldiklerini, konserin çok güzel bir ortamda geçtiğini söyledi.