İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, Metropolis Assocation ve Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği'nin katkılarıyla yapılacak festivalin öncelikli amacının, Türkiye'nin tanıtımına ve son dönemde yükselen lider konumunun pekişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Kırmızıgül,

"Sinemamıza tanıtım yoluyla destek olmak ve üretilen filmleri dünya seyircisiyle buluşturmak istiyoruz. Türk sinemasının uluslararası platformda daha çok ve daha etkin bir şekilde temsil edilmesine katkı sağlamayı amaçladık" dedi.

Festivalin gerçekleşmesinde Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da önemli katkıları olduğunu bildiren Kırmızıgül, festivalin Metropolis Empire Sofil Salonu'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Son dönem Türk sinemasının önemli örnekleri arasında olan Bal, Aşk Tutulması, Uzak, Üç Maymun, Ademin Trenleri, Uzak İhtimal ve Takva filmlerinin gösterime sunulacağı festivale, Takva filminin senaryo yazarı Önder Çakar, Üç Maymun filminin yapımcısı Zeynep Atakan Özbatur ve oyuncular Fahriye Evcen, Erkan Can, Cem Özer, Settar Tanrıöğen, Tülin Özen ve Hatice Aslan'ın katılacağı bildirildi.