İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Efes Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştireceği sezonun kapanış konserinde, Carl Orff'un "Carmina Burana" adlı eserini seslendirecek.

Şef Alessandro Cedrone yönetimindeki orkestraya, soprano Evren Işık, tenor Erdem Erdoğan ve bariton Kevork Tavityan solist olarak eşlik edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu da Cemii Can Deliorman, Mozart Akademi Çocuk Korosu da Fatma Cinpir yönetiminde, orkestrayla sahne alacak.

Konser, yarın saat 21.30'da başlayacak.

İZDOB

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), yarın 1860'da yapılan Süveyş Kanalı'nın açılışını kutlamak için Verdi tarafından bestelenen "Aida" operasını sahneleyecek.

Zengin dekoru ve kostümleriyle Firavunlar idaresinde bulunan Mısır'ı en görkemli şekliyle gösteren opera, Elhamra Sahnesi’nde saat 20.00'de başlayacak.

Ayrıca İZDOB Çocuk Korosu da Şahin Erkılıç şefliğinde, 2 Haziran Pazartesi günü aynı yer ve saatte sahne alacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Çocuk Balesi Şenliği'ne katılacak gruplar da 1 Haziran Pazar günü Elhamra Sahnesi'nde 14.00 ve 18.00 saatlerinde başlayacak etkinliklerde, gösterilerini sunacaklar.

Diğer etkinlikler

"Çim Konserleri", bu akşam Orkestra Allegra konseriyle başlayacak. Tarihi Havagazı Kültür Merkezi'ndeki konserin başlama saati ise 21.00.

İzmir Sanat'ta bu akşam saat 20.30'da "Buenos Aires'de Bir Gece" konseri düzenlenecek. Konserde, Gustaro Battistessa (Bandoreon), İlhan Çınar (Keman), Ricardo Mogano (Gitar), Ali Öztürk (Gitar) ve Osman Yaldız (Kontrbas) sahne alacak.

Mike Nichols'un yönettiği, Dustin Hoffman, Anne Bancroft ve Katharine Ros'un başrollerinde yer aldığı 1967 yılı yapımı "Aşk Mevsimi (The Graduate)" adlı film, "Yeniden Sinematek" etkinlikleri çerçevesinde, yarın akşam saat 20.00'de İzmir Sanat'ta sinemaseverlerce izlenebilir.

Kargo, 2 Haziran Pazartesi günü saat 20.00'de Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatro'da sevenleriyle buluşacak.

Nazım Hikmet, ölümünün 51. yıl dönümünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek konser ile anılacak. İzmir Sanat Nazım Hikmet Heykeli önündeki konser, 3 Haziran'da saat 18.00'de başlayacak.

Tiyatrohane, 4 Haziran Çarşamba günü, Grimm Kardeşler’in ünlü masalından günümüze uyarlanan çocuk oyunu "Kurbağa Prens"i İzmir Sanat'ta 11.00 ve 14.00 saatlerinde sahneleyecek.

Sergiler

İzmir Sanat'ta, Handan Döleneken'in resim ve seramik sergisi, 12 Haziran'a kadar gezilebilir.

Çetin Emeç Sanat Galerisi, 10 Haziran'a kadar Dilek Himam, Elif Tekcan ve Jörn Fröhlich tarafından hazırlanan "Oyuncaklar, Aksesuarlar ve Kostümler, Steampunk, Retro Gelecek Sergisi"ne ev sahipliği yapacak.

Rengahenk Klasik Sanatlar Derneğinin sergisi, 2-11 Haziran'da Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda gezilebilir.