İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayının ikinci haftasında da yine İzmirlilerin “içini ısıtacak” kültür-sanat organizasyonları düzenleyecek.

İlk olarak 10 Aralık Salı günü, saat 20.00'de, “Duo İpekyolu”, AASSM'de dinleyicilerinin karşısına çıkacak. 2007 yılından bu yana müzik yolculuklarına birlikte devam eden Nihan Atalay (Flüt) ve Eri Taga (Piyano), önemli eserlerini İzmirliler için çalacak.

10 Aralık Salı günü İzmir Sanat “Cepheden Cartagena” isimli kişisel fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Antonio Castaneda Buraglia'nın 17.30'da açılacak sergisi 3 Ocak 2014 tarihine kadar açık kalacak.

Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde Vecihi Taşkınlar’ın resim sergisi, 11 Aralık günü saat 18.00'de İzmirlilerle buluşacak. Sergi, 24 Aralık tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek. 

11 Aralık akşamı AASSM, “Blue in Green with Stars”ı ağırlayacak. Fatih Erkoç'un vokal olarak sahne alacağı konserde, Sibel Köse (Vokal), İmer Demirer (Trompet), Atıf Peynirci (Klarnet), Alpay Çiftçi (Gitar), Tansu Karpınar (Perküsyon) sanatçıya eşlik edecek. Konser saat 20.00'de başlıyor.

13 Aralık Cuma günü ‘Yaşasın Yaşlanıyorum’ konulu panel İzmirlilerle buluşacak. Sağlıklı yaş almanın ele alınacağı ve açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun yapacağı panel, AASSM'de, saat 14.00'de başlayacak. Sağlıklı yaş almayı öğrenmek isteyen, egzersiz ve beslenmesinin önemli noktaları hakkında ipuçları veren, konunun uzmanlarının katılacağı panel halka açık olarak düzenlenecek.  Panel etkinliği çerçevesinde “Yıllara İnat” isimli fotoğraf sergisi de açılacak. Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nin sakinlerinin Emirali Kokal tarafından çekilen fotoğrafları 17 Aralık'a kadar gezilebilecek.

13 Aralık Cuma akşamı İsmet İnönü Sanat Merkezi, “Kanlı Nigar”ı ağırlayacak. Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği oyunun başlama saati 20.00.

13 Aralık Cuma akşamı, İzmir Sanat sinemaseverleri ağırlayacak. “Yeniden Sinematek” gösterimleri kapsamında “İçimdeki Güneş” isimli İtalyan filmi beyaz perdeye yansıtılacak.

Çocukları da unutmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, onlar için de birbirinden eğlenceli programları sahneye koyacak. Özer Tunca'nın yazdığı, Emel Bala Gürel'in yönettiği “Üç Kafadar” oyunu 10-17-21-24 Aralık tarihlerinde İzmir Sanat'ta sahnelenecek.
Ücretli etkinliklerin biletleri İzmir Sanat, AASSM ve İsmet İnönü gişeleri ile www.izmir.bel.tr/kultursanat web sitesinden alınabilir.