Kadınların özgüveni onları daha güzel yapıyor' diyen 'Çete'nin çapkını, " 'İzmir Çetesi' için vaktimin çoğu İzmir'de geçiyor. İzmir'in ritmi İstanbul'dan daha düşük. Stresi az. Daha rahat yaşıyorsunuz. Orada çalışmak beni mutlu ediyor. İzmir kızlarına gelince; tabii güzeller ama oraya gidince "Vay!" demiyorsun. Herhalde İzmir'in bütün güzelleri  İstanbul'a gelmiş. Kadınlar orada sosyal yaşamda bağımsızlıklarını daha çok ele geçirmiş. Bu da onlara özgüven veriyor. Herhalde bu yüzden göze daha güzel geliyorlar" diyor.

Kariyerim İrlanda'da başladı

CV'sini gönderdiği Gama firmasından İrlanda Dublin'de kuracakları bir şirketle ilgili teklif aldığını ve çok düşünmeden gittiğini belirten Ece, "İlk zamanlarımda çok yalnızlık çektim. Bu arada iki yıl Gaeity School of Acting'de oyunculuk derslerine devam ettim. Ajanslardan birine kaydoldum. Zaten aklımda her zaman, bir işim olsun ama oyunculuk da yapmalıyım düşüncesi vardı. Ama İrlanda'da çalışma iznim bitti. Artık Türkiye'ye dönecektim ki üç ay sonra ajansım sürpriz şekilde beni aradı. Devlet kanalında yayınlanan 'Fair City' isimli dizi için oyuncu arıyorlardı. Kabul edildim ve hemen çalışma iznim yenilendi. 13 bölüm oynadım. Ardından İrlanda Devlet Tiyatrosu The Abbey'de çalıştım. Irish Film Academy'de oyunculuk dersleri aldım. İrlanda'nın sevilen komedyenlerinden Katherine Lynch'in televizyon şovunda İspanyol bir matadoru oynadım. Bunları kısa filmler takip etti. Hedefim İngiltere'ydi.  Türkiye ziyaretlerimden birinde Yusuf Kurçenli'nin Karadeniz'de geçen bir hikayesi için teklif geldi. Horon ve şive dersleri aldım, Tuba Büyüküstün'le birlikte oynadık. Böylece Türkiye'deki oyunculuk kariyerim başladı. Özcan Deniz'le 'Samanyolu', Perran Kutman'la 'Deli Saraylı' dizilerinde rol aldım. Şimdi de Kadir İnanır'la 'İzmir Çetesi'... Bundan sonra iyi bir sinema kariyeri yapmak ve tiyatro yapmayı istiyorum. Cumhuriyet tarihinden aklımdaki bir karakterin biyografisini canlandırma hayalim var" diye anlatıyor

Çapkın rolleri yaşımın gereği

İyi bir fiziğin oyuncular için hem avantaj hem de dezavantaj olabileceğine değinen Kenan Ece "Avantajı, televizyonda insanlar eli yüzü düzgün tipleri görmek istiyor. Ama karakter oyunculuğunda fizik önemli değil, hatta fiziğiniz çok iyiyse o karakteri oynayamıyorsunuz bile. Bana genelde çapkın adam rolleri geliyor. Bunun nedeni sanırım yaşımın gereği. Karşı tarafa böyle bir elektrik veriyor olabilirim. Bir de eli yüzü düzgün bir adamım. Kendimle barışığım. Değiştirmek istediğim bir yer yok ama parmaklarımın biraz daha uzun olmasını isterdim" şeklinde konuştu.

Tuttuğu takım: Galatasaray
Yaptığı spor: Tenis. Oynamaktan çok zevk alıyorum. Bir erkeğin hayatı boyunca ailesiyle oynayabileceği bir spor.
Asla giymeyeceği kıyafet:
Taşıyabildiğim her şeyi giyerim.
Dolabındaki vazgeçilmezler: Beyaz gömlek, iyi bir takım elbise, güzel duran bir kot ve şık duran bir siyah triko.
Favori parfümü: Chanel Allure.
Hayatta en zevk aldığı şey:
Çalışırken sevdiğimin kokusunu tenimde duymak.