Konserin ardından, 11 Mart'ta Japonya'yı vuran deprem ve tsunami sonrasında Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği'nde açılan taziye defteri Japonya'ya gönderilecek.

Dernek, internet sitesinde yaptığı duyuruda, konsere gelecek İzmirliler'in yanlarında origamiden kağıt turna yaparak getirmesi, kağıt turnaların Japonya'da başlatılan yardım kampanyalarına gönderileceğini bildirdi.

"Japon güzelliği ve ustalığı" konserinin 1. bölümünde Japonya'nın 2000 yıllık çalgısı "koto" ile Japonya'nın ilkbaharına gidilecek ve ilkbahar şarkıları Japonya depreminin merkezi Sendai'de yaşayan Soprano Kaori Omiya tarafından dile getirilecek. Kaori Omiya'ya piyanoda Aziz Dağdelen eşlik edecek. 2010 yılından bu yana İzmir'de yaşayan "koto" sanatçısı Atsuko Suetomi de "kanun"da kendisine eşlik edecek Erol Gönüldaş ile Türk ve Japon müziğinin ünlü eserlerini birlikte seslendirecek.

Çay seremonisi

Konserin "Derin güzellik" adını taşıyan 2. bölümünde "koto" müziğinin ustalık isteyen eserleri İzmirliler ile buluşacak. Programın ardından Japon kültürün en bilinen "çay seremonisi" ile ilgili bir sunum olacak. Naomi Nagai, sahneye davet edeceği iki kişiye çay sunarak asırlardır düren bu seremoniyi gösterecek.
2 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak olan "Japon Güzelliği ve Ustalığı" konserinin davetiyeleri, Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği'nden temin edilebilir.