Elif Şafak

Halide Edip Adıvar, V. Woolf ve anneannem... İlk ikisi bana yazmayı öğretti. Anneannem ise yazıya dökülmemiş hikayelere kıymet vermeyi... Ayrıca anneannem, annem üniversiteyi bitirirken, iş hayatında mücadele ederken bana hep sevgiyle baktı.

Nazlı Eray

Beni en çok etkileyen kadın anneannemdir... Dedemi ben bebekken kaybetmiş olmasına rağmen çok güçlü bir duruşu vardı. Sevgisiyle, arkamda dimdik duruşu ve disipliniyle beni çok etkiledi. İlk kitabımın ilk okuyucusu da odur. Öyle duygulanmıştı ki, ağlamıştı. Şöyle anlatayım; ruhumda hiç büyümeyen bir çocuk vardır ve anneannem o çocuğu anlayan kişiydi. Onu kaybettiğimizde de uçurumdan düşmüş gibi oldum.

İnci Aral

Ortaokuldaki resim öğretmenim, Virginia Woolf ve I. Bachman, beni inatçı, asi ve gururlu yapılarıyla çok etkilemiştir. Bana cesaret ve ilham veren onlardır. Mesela Virginia Woolf okuduktan sonra kendi içimdeki bölünmüşlüğü hissettim ve roman yazma cesareti buldum. 8 Mart Dünya Kadınlar gününün yani tek bir günün kadına bakışı değiştirebiliceğini sanmıyorum. Öncelikle bu bakışın ve yasaların kadınları koruyacak şekilde düzenlenmesi gerek.

Müge İplikçi

Hayatımın akışına etki eden kadın, İngilizce hocam Pesen Şentürker'dir. 'Sen yazar ol!' demişti bana. Ben de onu dinledim. Edebiyatı yaşamla harmanlamış bir insandır kendisi. Bana 'yolumu' ilk gençliğimde göstermiş kişidir. Tabi Virginia Woolf ve Halide Edib Adıvar da örnek aldığım diğer kadınlardır.

Sevil Atasoy

Beni en çok etkileyen kişi anneannemdir.. Kimliği, disiplini, çalışkanlığı, olaylara bakış açısı, alternatif düşünme becerisi beni çok etkilemiştir. Ona çok benzediğimi düşünüyorum. O olmasa, bana ilham vermese böyle biri olur muydum, hiç sanmam.