Yarışmaya Rusya’nın başkenti Moskova’dan katılan sanatçı Sergei Tunin eseriyle birinciliğe değer görüldü. Arjantin’in Tucuman kentinden eserini gönderen Alfredo Sabat da ikincilik elde etti. Üçüncülük ödülü ise Sinoplu sanatçı Aşkın Ayrancıoğlu’nun oldu. Yarışmaya Polonya’dan katılan  Powel Kuczynski ile İzmirli Ömer Çam mansiyon kazandı.
        
Seçici kurul zorlandı

           
Yarışmanın seçici kurulunda yer alan duayen gazeteci – yazar Doğan Hızlan, Rıfat Mutlu (Karikatürcü-:Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi), Niyazi Yoltaş (Karikatürist), Tan Oral (Karikatürist), Eray Özbek (Müze Yürütme Kurulu Üyesi- Karikatürist), İzel Rozental (Karikatürist), Mehmet Aslan (Ressam-Karikatürist), Cemalettin Güzeloğlu (Karikatürist), Dilek Maktal Canko (Müze Koordinatörü) gibi konusunda uzman kişiler, yarışmaya gönderilen 417 eser arasında seçim yapmakta oldukça zorlandı. 

İzmir’in tanıtımına katkı olacak

          
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, mizahın en az ‘eleştirel’ gücü olduğu kadar, ‘barışçıl’ yanı ile  ‘birleştirici’ gücünü de öne çıkarmak ve neşeli bir kültür kurumu yaratabilmek amacıyla Neşe ve Karikatür Müzesi’ni kurduklarını belirtti. “Karikatürcü gözüyle İzmir size ne çağrıştırıyor?” sorusuyla yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Tartan, “İzmir’in turizm açısından gelişmesine, tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile İzmir konulu ‘1. Uluslararası Karikatür Yarışması’ düzenledik. Ortaya çok güzel ve başarılı sonuçlar çıktı” diye konuştu.
        
Yarışma sonunda; birinciye 10 bin lira, ikinciye 6 bin lira, üçüncüye 4 bin lira ve iki mansiyona da 2’şer bin lira ödül verildi. Dereceye giren eserler www.izmirneselimuze.com ve www.konak.bel.tr adreslerinden yayınlanıyor. Katılımcılara ise sonuçlar e-posta adreslerinden duyuruldu.