Karşıyaka Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği "Uluslararası Çocuk Şenliği" tüm dünyada gerçekleştirilen festivaller arasında en iyiler grubuna girdi. 93 ülkeden 355 festivalin üyesi olduğu CİOFF Genel Merkezi (Uluslar arası Folklor ve Halk Sanatları Festivalleri Organizasyonu) her yıl yüzde doksanın üzerinde puan alan uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'ni tam üyeliğe yükseltti. CİOFF Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a gönderdiği teşekkür belgesi ve plaketle, şenliğin başarısını kutladı.
Çocuk festivaline gösterilen ilginin her geçen gün arttığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyakalı çocuklar tam 20 yıldır Atatürk'ün onlara emanet ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı dünya çocukları ile birlikte kutluyor. Şenliğimizin eksiksiz geçmesi için 6 ay öncesinden çalışmalar başlatıyoruz.  Karşıyaka'daki okullarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz, çocuklarımız hep birlikte hazırlanıyoruz.  Geçtiğimiz yıl 20 ülkeden 21 grubu Karşıyaka'da ağırladık. Gelecek yıl daha fazla çocuğu ağırlamayı hedefliyoruz. Bu plaket ile birlikte sorumluluklarımız daha da arttı. Daha iyisini ve mükemmelini yapmaya bizi teşvik etti. Bu başarının gururu tüm Karşıyaka'ya aittir" dedi.

Türkiye ilk 5'te

Uluslararası Festivaller Birliği'nin Gaziantep'te yaptığı toplantıda CİOFF Türkiye Temsilcisi Savaş Tuğsavul, birliğe Türkiye'den ilk üye olan Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'nin 2003'ten bu yana gerekli kriterlerin yüzde doksanından fazlasını yerine getiren festivallerden bir tanesi olması nedeniyle sertifika ve plaket verdiklerini belirterek, "CİOFF tam üyeliğe aldığı festivallerin duyurusunda kendisi de güvence vermektedir. Başarılarından dolayı emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu. Tuğsavur, festivallerin başarıları nedeniyle Türkiye'nin bu alanda en iyi festivaller arasında dünya ülkeleri arasında ilk beşe girmekte olduğunu da ekledi.