Binlerce vatandaşın büyük bir coşkuyla izlediği Havva Karakaş konseri, bir bayram havasına dönüşürken sanatçının kızı Ezgi'nin de sahneye çıkarak annesine eşlik etmesi gecenin sürprizi oldu.

Havva Karakaş, konserine çok sevilen "Göçmen Kızı" isimli türküsünü seslendirerek başladı. Üzerinde yeşil bir kaftan ile sahneye çıkan sanatçı sempatik tavırları ve göçmen ağzıyla yaptığı renkli konuşmalar da  izleyenlerden büyük alkış aldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,  sanatçıya plaket vermek üzere sahneye çıkarak Havva Karakaş'ı kutladı. Başkan Durak'a Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yılmaz da eşlik etti.
Başkan Durak, Havva Karakaş'ın yanısıra  Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yılmaz'a ve etkinliğin sponsorlarından Çelik Ticaret'in yetkilisi Hakkı Sarıçelik'e  de katkılarından dolayı birer  plaket takdim etti.

Havva Karakaş da Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a böylesine güzel bir gece düzenlenmesine öncülük ettiği için teşekkür etti.
Sanatçı konserine  Şefo, Hokka Hokka Lokumları, Kanbana Mari Miyo ,Şeriban  gibi sevilen türküleriyle devam ederken bir de sürpriz yaptı. Kızı Ezgi ile aynı sahneyi paylaşarak birlikte türküler söyledi.

Vatandaşlar da halaylar çekerek coşkulu bir gece yaşarken etkinlik öncesi Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Folklör ekibi Mantufar çıkartmakla ilgili geleneksel gösteri sundu. Aynı ekip daha sonra Rumeli yöresine özgü folklör gösterisi yaptı.
Geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Bayraklı CHP İlçe Başkanı Levent Ölçer ile Ahmet Mete Işıkkara, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı, Belediye Meclisi üyesi ve aynı zamanda Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Necat Yılmaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.