Açılışı 25 Mayıs 2011’de yapılan ve geçen yıl ilk sezonunda 75 gösteride 28 bin sanatseveri ağırlayan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, yeni sezona da hızlı başladı. 2012-2013 sezonuna perdelerini açalı henüz iki ay bile olmamışken, Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilen 28 etkinliği 10 bin kişi izledi. Kısa sürede İzmir’de sanat aktivitelerinin merkezi haline gelen salon Aralık ayını da iddialı bir programla karşılıyor.

Tenor Ayhan Uştuk, çellist Demet Kıyıcı ve gitarist Kağan Korad’tan oluşan Trio Anka grubu 1 Aralık Cumartesi günü sahne alacak. Kurdukları yeni gruplarıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmak isteyen Ankaralı sanatçılar, “Karşıyaka İçin” adını verdikleri gece için özel bir repertuvar hazırladı. Üçlü, Massenet, Falvo, Cardoso, Ramirez, Falla, Domeniconi, Rodrigo, Guliyev ve Taliaferri’den parçalar yorumlayacak.

5 Aralık Çarşamba akşamı, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Derya Kırcalı Gürlük, mezzosoprano Evrim Keskin, şarkılarını, piyanist Tuğçe Özaytekin eşliğinde “Karşıyaka Sevgisi” başlığıyla yorumlayacak. İkili, Mendelshonn, Handel, Offenbach, Mozart, Delibes, Rossini, Puccini, Bizet, Poulenc, Rustemof, Selman Ada ve Guliyev’in yapıtlarından arya ve düetleri seslendirecek.

Ankaralı solistlerden İhsan Ekber, Ahmet Tuzlu ve Turgay Coşkun, “Türkmen Üçlüsü” olarak, kanun, ud, kaval, bağlama ve ritim sazlar eşliğinde Kerkük’ten Anadolu’ya uzanan her yöreden türküleri farklı bir konsepte seslendirecek. Türkü Gecesi, 14 Aralık Cuma günü Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde…

Borusan Filarmoni Orkestrası başkemancısı Pelin Halkacı Akın, 18 Aralık Salı akşamı Karşıyaka’da… İstanbullu piyanist İris Şentürker ile sahneyi paylaşacak olan Akın, resitalinde Faure, Debussy ve Ravel’den keman-piyano sonatlarını yorumlayacak. “Karşıyaka’ya Yolculuk” adı verilen bu resital merakla bekleniyor.

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi tarafından bu sezon başlatılan ve her sezon sürdürülmesi planlanan, piyano repertuvarının atası kabul edilen, Haydn, Mozart ve Beethoven’in piyano parçalarının yer aldığı “Viyana Klasikleri Piyano Resitaller Dizisi”nin birincisi, geçtiğimiz ay Macarların önde gelen piyanistlerinden Gabor Csalog ile gerçekleşmişti. Müzikseverlerden olağanüstü ilgi gören bu resital dizisinin ikincisi 21 Aralık Cuma akşamı… Yine Macarların dünyaca tanınan piyanistlerinden Jozsef Balog, Viyana Klasiklerinin piyano sonatlarını bu kez İzmirliler için yorumlayacak.