“Barok Günleri”nin Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ndeki ilk gecesinde, ünlü soprano Kirkby’nin yanı sıra, Londra Barok Grubu’nun kurucularından keman ustası İngrid Seifert de ülkemizde Barok müzik yapan tek topluluk olan “İzmir Barok” ile birlikte sahne aldı. Soprano Linet Şaul, barok kemanda Hakan Özaytekin, viola da gambada Bülent Oral, Barok flüt Atilla Oral ve çembaloda Frica Fossi’den oluşan  “İzmir Barok” grubu dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte Karşıyakalılara unutulmayacak bir gece yaşattı. “Barok Tınılar” ismiyle gerçekleşen açılış konserinde Luly, Frescobaldi, Gervaise, Purcell, Monteverdi, Bach ve Greene gibi Barok dönem bestecilerin eserleri seslendirildi.

2. Karşıyaka Barok Günleri’nin ikinci konserinde Macaristan’dan konuk bir grup sahne alacak. Budapeşte Contraston Barok Müzik Topluluğu, 16 Ocak 2014 Perşembe günü saat 20.00’de Karşıyakalı sanatseverlere “Barok Çeşitlemeler” başlığıyla farklı bir gece yaşatacak. Kontralto Judit Rajk’a, barok kemanda Gabor Csonka, barok viyolada Gyula Mohacsi ve baş klarnette Horia Dumitrache eşlik edecek. Çok özel bir ses olan kontralto Rajk; Bach, Vivaldi, Caldara ve Handel’den opera aryaları seslendirecek.

2. Karşıyaka Barok Günleri yine seçkin bir konserle son bulacak. 20 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de Soprano Dorothee Mields, lute ve klasik gitar ustası Diego Leveric, viola da gambada Bülent Oral, ülkemizin yetiştirdiği önemli barok flütçülerinden Nihan Atalay ve çembaloda Erica Fossi’den oluşan Barok Teller Grubu, “Barok Müzikten Örnekler” başlığıyla yine özel bir konsere imza atacaklar. Alman, İtalyan, Hırvat ve Türk sanatçılardan oluşan grup, barok çalgıların tanıtımını yapacak ve Gervaise, Handel, Leclair, Kapsberger, Strozzi, Scarlatti gibi barok bestecilerin arya ve çalgısal müziklerini seslendirecek.

Konserlerin davetiyeleri Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden temin edilebilinir.