Fransız piyanistler Sylvain Souret ve Cyril Kubler ile İzmir Devlet Opera ve Bale solistlerinden tenor Aydın Uştuk ile soprano Birgül Su Ariç’ten oluşan grup,  Fransız bestecilerin eserlerinden oluşan şan konserinde izleyenleri adeta büyüledi. Paris ve tüm Fransa’nın gizemini de yansıtan şarkılar, müziğin güzelliğini ve evrenselliğini bir kez daha gösterdi.

Konser 1845-1924 yıllarında yaşamış olan Fransız besteci G. Faure’nin eserleri ile başladı. 4 el piyano sonrası solistler Aydın Uştuk ve Birgül Su Ariç bestecinin ikişer eserini seslendirdi. İki bölümden oluşan konserde G. Gounod, R. Hanin, J. Massent, A. Thomas ve E. Satie’nin eserleri seslendirildi. Her biri alanında birçok ödül alan ve çıktıkları sahnelerde adından övgülerle bahsettiren sanatçıların performansı sanatseverlerden tam puan aldı.

Dünya müziklerini en güzel haliyle izleme imkanı bulduklarını belirten sanatseverler, “Karşıyaka sanatla harmanlanıyor. Dünyaca tanınmış müzisyenleri kentimizde görmek bizlere büyük onurdur. Başta Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz“ dedi.